TRUDNOĆA 

Izostanak menstruacije
Izostanak menstruacije

Izostanak menstruacije

 

U žena u kojih je odmah nakon menarhe uspostavljen uredan ciklus, izostanak menstruacije od 3 mjeseca naziva se sekundarna amenoreja. Tada se isključuje mogućnost trudnoće.

Žene koje nemaju uredan ciklus od početka te menstruacije izostanu 6 mjeseci ili godinu dana svakako trebaju na pregled kod ginekologa.

U mlađoj dobi izostanak menstruacije je većinom vezan uz psihička opterećenja, promjenu sredine, nagli gubitak težine ili debljanja.

Također, izostanak menstruacije mogu uzrokovati i određeni lijekovi.

U svakom slučaju potrebno je javiti se ginekologu kako bi se napravila detaljna provjera te otkrio pravi uzrok izostanka menstruacije.

VEZANE TEME

Menstruacijski ciklus

Trajanje menstruacijskog ciklusa

Produženi menstruacijski ciklus

Skraćeni menstruacijski ciklus

Predmenstruacijski sindrom – PMS

Menstruacija

Preobilna menstruacija

Oskudna menstruacija

Izostanak menstruacije

Bolna menstruacija

Ovulacija

Oplodnja i trudnoća

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.