Kako do boljih sportskih performansi uz pomoć pametnog sata

Pametni satovi su sve popularniji i postaju nezamjenjiv dodatak za ljubitelje sporta. Oni omogućuju precizno praćenje aktivnosti, pomažu vam da uspostavite nadzor nad zdravljem i fizičkim stanjem te da s lakoćom pratite svoj napredak i postavite svoje ciljeve. Saznajte kako pametni satovi mogu pomoći vašem zdravlju i postizanju boljih performansi.

Kako odabrati pametni sat

Pametni satovi postali su sve popularniji posljednjih godina, a to nije ni čudo jer nude brojne funkcije koje mogu olakšati svakodnevni život. Uz to, pametni satovi, a pogotovo oni brendova Huawei ili Amazfit, postaju sve više tehnološki sofisticirani i pristupačniji, što znači da sportaši svih razina sada imaju pristup ovoj tehnologiji. Međutim, s toliko različitih modela na tržištu, odabir pravog može biti prilično izazovan.

Odaberite sat koji odgovara vašem sportu, jer ako se primjerice bavite trčanjem, vaš pametni sat trebao bi imati GPS kako bi pratili svoju rutu i udaljenost. Ako se bavite plivanjem, potreban vam je sat koji je otporan na vodu i može pratiti vaš tempo i dužinu plivanja. Za biciklizam, senzor brzine i praćenje udaljenost će vam dobro doći. Dakle, prije kupnje pametnog sata, razmislite o vrsti sporta kojim se bavite i odaberite sat koji nudi funkcije koje će vam biti potrebne.

Mnogi sportski satovi dolaze s raznim senzorima koji prate vašu aktivnost. Na primjer, senzor otkucaja srca pomoći će vam u praćenju vašeg pulsa tijekom vježbanja, dok će senzor za ubrzanje pratiti vašu brzinu i tempo. Tako ćete u svakom trenutku znati trebate li podići otkucaje srca ili ih pak smanjiti, ali i znati je li vam tempo dobar kako bi mogli u pravo vrijeme podići svoje granice. No ipak, savjetujemo vam da obratite pažnju na točnost senzora i provjerite koliko dobro odgovaraju vašim potrebama prije nego što kupite sportski sat.

Uz pametni sat do boljih performansi i zdravlja

Da moramo izdvojiti samo jednu funkciju kod pametnih satova onda bi to bila mogućnost praćenja različitih sportskih aktivnosti. Bez obzira bavite li se trčanjem, planinarenjem, plivanjem, tenisom ili nekom drugom aktivnosti, pametni satovi će precizno pratiti vaše aktivnosti, brzinu, udaljenosti, broj koraka i kalorija koje ste potrošili. S obzirom da se pametni sat s lakoćom povezuje s mobitelom, možete dobiti i detaljnije informacije o vašim sportskim aktivnostima, pratiti napredak i postavljati ciljeve, a i povezati se s drugim korisnicima, ovisno o aplikaciji) i podijeliti svoje sportske uspjehe, kao i usporediti svoje rezultate s drugim korisnicima. Iako vam se možda na prvu ne čini takva opcija neizostavna, svaka motivacija i zajednički put ka ciljevima može učiniti čuda za vašu motivaciju, probajte!

Pametni satovi nude i različite značajke koje vam omogućuju postavljanje i praćenje ciljeva. Možete postaviti cilj za broj koraka koji želite napraviti tijekom dana, postaviti cilj za brzinu koju želite postići tijekom trčanja ili postaviti cilj za potrošnju kalorija. Sat će vam dati povratne informacije i pomoći vam da pratite napredak prema postavljenom cilju.

Pametni satovi, ovisno o modelu i brendu, nude i različite značajke koje vam omogućuju praćenje vašeg zdravlja i funkcija tijela. Primjerice, mogu mjeriti otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom u krvi i kvalitetu sna. Ove informacije mogu pomoći u praćenju općeg zdravlja i pravovremenom otkrivanju zdravstvenih problema, a zdravlje je na prvom mjestu, zar ne?

Sponzorirani članak