19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako izgleda tanjur prema zdravoj prehrani?

Kako izgleda tanjur prema zdravoj prehrani?

Mnogi ljudi zapravo ni ne znaju kako bi zdrava prehrana trebala izgledati i koliko je jednostavno provoditi plan zdrave prehrane ako se samo malo potrudite. Nutricionisti, su dodatno za bi olakšali mnogima osmislili najrazličitije taktike koje im pomažu da se zdravo hrane, a među njima je i tanjur zdrave prehrane. Tanjur zdrave prehrane je zapravo krug koji predstavlja tanjur glavnog obroka, a vizualni je prikaz onoga što bi se trebalo naći na tanjuru .

Pola tanjura bi trebalo biti voće i povrće, od toga što više povrća. Što više varirate s povrćem to bolje. U povrće, na tanjuru zdrave prehrane se ne računa pomfrit ili drugi prženi krumpir.

Četvrtina tanjura bi trebali biti zdravi ugljikohidrati, najbolje iz cjelovitih žitarica. Birajte integralni kruh, tjesteninu od cjelovitih žitarica, smeđu rižu…

Četvrtina tanjura bi trebali biti zdravi proteini iz mesa, sira, grahorica…

Masnoća bi trebalo biti što manje u prehrani, sasvim je dovoljna žlica ulja za pečenje ili salatu.

Opširnije o zdravoj prehrani:

ZDRAVA PREHRANA – 3 pravila kako se zdravo hraniti