Kako spriječiti usporavanje metabolizma s godinama

Kako spriječiti usporavanje metabolizma s godinama

Kako spriječiti usporavanje metabolizma s godinama

Kako spriječiti usporavanje metabolizma s godinama

Usporavanje bazalnog metabolizma je linearno s godinama, dok ostale komponente koje utječu na metabolizam poput svakodnevnih aktivnosti i vježbanja, te količine mišića u tijelu također se smanjuju s godinama što doprinosi dodatno usporavanju metabolizma.

Bez obzira da li želite zbog zdravlja održavati razinu metabolizma, ili ga potaknuti kako biste smršavili ukoliko želite zadržati razinu metabolizma s godinama bitno je da imate više svakodnevnih aktivnosti.

Tjelovježba je jedan od ključnih elemenata kojim možete utjecati na brzinu metabolizma odnosno spriječiti usporavanje metabolizma. Tjelovježba zadržava razinu mišića u tijelu a mišićna masa je također bitna za brzinu metabolizma.

Tjelovježba može djelovati i na ubrzavanje odnosno spriječiti usporavanje bazalnog metabolizma s godinama.

Pojačajte svakodnevne aktivnosti. Sve aktivnosti tijekom dana utječu na metabolizam, te se kod osoba koje više sjede metabolizam brže usporava. Više se krećite, manje sjedite i sve što možete obavljajte hodajući.

Dobro se naspavajte. Za metabolizam je bitno imati dovoljno sna, manjak sna također usporava metabolizam stoga je bitno da imate dovoljno sna kako biste spriječili usporavanje metabolizma.

Jedite više hrane bogate proteinima.

Pijte zeleni čaj. Poznato je da zeleni čaj pomaže mršavljenju jer ubrzava metabolizam, a isto tako može pomoći i spriječiti usporavanje metabolizma koje se događa s godinama.

Vezano:

Kako ubrzati metabolizam i smršaviti 

45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje 

40 najboljih savjeta za mršavljenje