25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako smršaviti 5 kg za 3 dana – jelovnik i matematički osvrt na dijetu “5 kg za 3 dana”

Smršaviti 5 kg je jako teško, ali kao što i sami već sigurno znate ništa nije nemoguće. Ako se pitate kako smršaviti 5 kg u 3 dana u ovom članku ćete pronaći odgovore na svoje pitanje, te saznati što trebate činiti da bi uspješno smršavili.

Kako smršaviti 5 kg za 3 dana

Kako smršaviti 5 kg za 3 dana – jelovnik i matematički osvrt na dijetu “5 kg za 3 dana”

Dijeta ispod nazvana je Uskrsna dijeta jer se na počecima preklapala s tri dana u velikom tjednu kada se manje jelo i postilo, a više radilo fizički i kretalo, ali ova dijete nije ograničena na ta tri dana. Ovu dijetu možete provoditi bilo koja tri dana u godini. Uskrsna dijeta je brza dijeta, plan za mršavljenje koji navodno pomaže da smršavite pet kilograma u tri dana. Uskrsna dijeta je osmišljena kao dijeta koja je kalorično vrlo oskudna, a budući da kratko traje, tek tri dana, ne usporava metabolizam poput drugih dijeta.

Dok ste na uskrsnoj dijeti trebate piti vodu, a možete piti i nezaslađenu kavu. Unos tekućine treba povećati, ali one bez kalorija, odnosno nezaslađene, kako bi se olakšalo tijelu izbacivanje toksina iz organizma.

Na linku iznad ćete pronaći detaljan opis dijete i kako se provodi dijeta kojom bi se trebalo moći smršaviti 5 kg u 3 dana, ali ispod je sažeti jelovnik sa savjetima što se jede koji dan i kako su raspoređeni obroci.

Prvi dan – dijetni plan uskrsne dijete:

Doručak: 1/2 Grejpfruta, kriška tosta, 2 jušne žlice maslaca od kikirikija i jedna šalica kave.
Ručak: 50 g tune iz konzerve, 1 kriška tosta i jedna šalica kave.
Večera: 80 g mesa, 1 šalica kuhanog graška, 1/2 banane, 1 manja jabuka i jedan sladoled od vanilije.

Drugi dan –  dijetni plan uskrsne dijete:

Doručak: 1 kuhano jaje, 1 kriška tost kruha, 1/2 banane.
Ručak: 1 šalica posnog sira, 1 kuhano jaje, 5 krekera.
Večera: 2 hrenovke, 1 šalica kuhane brokule, 1/5 šalice kuhane mrkve, 1/2 banane i 1 sladoled od vanilije.

Treći dan – – dijetni plan uskrsne dijete:

Doručak: 5 krekera, 1 kriška tvrdog sira, 1 manja jabuka.
Ručak: 1 kuhano jaje, 1 kriška tost kruha.
Večera: 1 sladoled od vanilije.

Smršaviti 5 kg je jako teško, ali kao što i sami već sigurno znate ništa nije nemoguće. Da biste smršavili 5 kg u tri dana morate znati kako ti kilogrami neće biti samo masnoće, nego velikim dijelom i višak vode u organizmu. Matematički izračun od ispod će vam reći kako je nemoguće smršaviti 5 kg u 3 dana, međutim, ljudski organizam nije matematika, te svakako vrijedi probati.

Matematički osvrt na uskrsnu dijetu (Kako smršaviti 5 kg za 3 dana)

Prema ovoj dijeti prvi dan se u organizam unosi oko 1400 kalorija, drugi dan oko 1200 kalorija i treći dan oko 1100 kalorija. Uzmemo li pretpostavku da ćete na neki način ili da će namirnice iz dijete ubrzati metabolizam i da ćete svaki dan ta tri dana trošiti 3000 kalorija (što vjerojatno nećete), zdrava logika kaže kako ne možete smršavjeti 5 kg u 3 dana.

9000 kalorija potrebno tijekom 3 dana – 3700 kalorija unesenih tijekom dijete = 5300 kalorija izgubljenih

Uz uzimanje svih olakotnih okolnosti maksimalno masnih naslaga možete izgubiti do jedan kilogram. Međutim, osim kalorija mnogobrojne druge okolnosti utječu na tijek mršavljenja, kao i to koliko vode gubite, kako radi vaš organizam, koje je doba godine, te na kraju i koja je mjesečeva faza jer poznato je i kako se na pun mjesec gubi značajno više kilograma ukoliko ste na postu (u tu svrhu kreirana je i mjesečeva dijeta).

Čini se kako je matematički nemoguće izgubiti 5 kg u 3 dana.

Zbog toga, nemojte očajavati ako ne izgubite 5 kg, vjerojatno nećete izgubiti ni 3 kg, pa ni 2kg, ali ovo je dijete koju bi svakako osobno probala. Dijeta se provodi kratko, ukomponirane su zdrave namirnice, u dovoljnoj količini obzirom da se dijeta provodi samo tri dana nemate što izgubiti osim kojeg kilograma. Odvažite se na ta tri dana dijete, ali nemojte se razočarati ako to bude 1 kg do 2, jer sve preko toga je nerealno očekivati, ali vrijedi probati.

Jako je bitno nakon ovako restriktivne dijete s jako malim unosom kalorija vratiti se normalnim i zdravim prehrambenim navikama, kako organizam ne bi osjetio posljedice restriktivne dijete. Ipak, kao što je napomenuto iznad, ovo nije dijeta u kojoj se u potpunosti reduciraju kalorije, te se neke zdrave namirnice i nutrijenti ipak unose, tako da zdrave osobe ne bi skoro trebale ni primijetiti kako su bile na dijeti, osim želje za hranom i gladi.

Linkovi koje trebate proučiti: