19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako preboljeti ljubav nakon prekida [ LJUBAV ]

Kako preboljeti ljubav

Kako preboljeti ljubav nakon prekida

Nije lako udaljiti se ni fizički ni prestati misliti na bivšeg kojeg još uvijek volite. Nezaliječene ljubavne rane možda su najveća prepreka sretnom životu. Bez obzira na okolnosti, te nevažno tko je što učinio pogrešno, preboljeti ljubav je uvijek je teško.

Netko će vam reći da vrijeme liječi sve rane, ali ipak postoje neki koraci koje možete napraviti kako biste ubrzali taj proces.

-1- Pokušajte se pomiriti

Uvijek postoji velika dilema pomiriti se s bivšim ili ne, ali kako se poslije godinama nakon ne bi desilo da se pitate što bi bilo kad bi bilo, javite se i razgovarajte o tome postoji li šansa da se pomirite.

-2- Prekinite kontakt

Ako ste uvidjeli da ne postoji šansa da ponovno obnovite vezu tada je najbolje prekinuti sve kontakte. Mnogi ljudi ostaju u prijateljskom odnosu, uglavnom jele žele održati ideju da ste još u bilo kakvom odnosu, ako ne ljubavnom, bar prijateljskom, međutim to nije pametna ideja jer će vam trebati mnogo više vremena da ga prebolite. Ako morate ostati u kontaktu, tada napravite jasnu granicu između prijateljskog ponašanja i prijateljstva. Budite ljubazni, ali suzdržani i distancirani.

-3- Učinite sve da što manje maštate

Uvijek postoji poprilično dugačak popis što je neka osoba napravila dobro, a što loše, ali razdoblje nakon prekida nije vrijeme za analize. Najbrže ćete proći kroz proces prekida ako ne tražite mane, ako ne tražite krivca, ako ne analizirate tko je što pogriješio a što je moglo biti drugačije.

-4- Prihvatite taj dio prošlosti

Prihvatite činjenicu da ste bili s tom osobom u vezi, ali da više niste. Naučite oprostiti i preći preko svega. Svaki pokušaj bilo kakve osvete, dokazivanja, pokazivanja donijet će samo još više boli.

Opširnije o tematici:

Tri najbolje taktike kako preboljeti prekid

Kako PREBOLJETI PREKID i preživjeti najgoru fazu [ LJUBAV ]