29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Bioritam – Korisni savjeti

Bioritam - Korisni savjeti

Bioritam – Korisni savjeti

Praćenje krivulje bioritma može nas usmjeriti prema boljem organiziranju određenih aktivnosti. Kada je krivulja bioritma na vrhuncu tada smo spremniji za neke aktivnosti, te je takav tip aktivnosti bolje planirati za te dane.

Kada je fizički bioritam u pozitivnoj fazi tada planirajte jače ili zahtjevnije aktivnosti poput vježbanja i slično. Ako planirate naporan izlet, duže hodanje i slično birajte pozitivne faze bioritma.

A kada je fizički bioritam na dnu obratite više pažnje prilikom trčanja, hodanja ili općenito vježbanja i zahtjevnijih fizičkih aktivnosti. Također planirajte ranije odlazak u krevet i duži odmor.

Emocionalni bioritam utječe na pozitivan stav i otvorenost prema drugima.

Kada vam je emocionalni bioritam u negativnoj fazi ili na dnu krivulje nemojte donositi važne emocionalne odluke, pričekajte par dana ako možete. Posebno se ne preporučuje donošenje dugoročnih odluka u ovom razdoblju.

U kritičnim danima emocionalnog bioritma moguće su impulzivne reakcije te ih pokušajte neutralizirati, a osvijestite to i pri raspravama s drugima kako ne biste ulazili u svađe.

Što se tiče intelektualnog bioritma, za dana kada je on na dnu planirajte obavljanje rutinskih poslove, dok one koji zahtijevaju intelektualni napor ostavite za dane kada je krivulja bioritma pozitivna.

Također, ako trebate riješiti neke zahtjevnije zadatke, nešto naučiti i slično, planirajte to za dana kada je krivulja intelektualnog bioritma na vrhu.

Bioritam kalkulator