Lijepa, uspješna, pametna, a sama. Znate li zašto? [ LJUBAV ]

Lijepa, uspješna, pametna, a sama. Znate li zašto? [ LJUBAV ]

Lijepa, uspješna, pametna, a sama. Znate li zašto?

«Tražim i gledam, ali nikako da privučem muškarca kojeg bi htjela. Čini mi se kao da su svi dobri muškarci već zauzeti. Ili im se ne sviđam. Vjerojatno nisam dobra u zavođenju, jer nikad ne uspijevam osvojiti muškarca koji se meni sviđa. Istina, uvijek ih ima oko mene, ali tipovi koje ja privlačim jednostavno me ne zanimaju. Kako uspjeti zavesti pravog muškarca?
Možda sam jednostavno previše inteligentna za većinu njih?! Ni ne izgledam loše. Kažu da sam slatka i simpatična, ali ponekad kod muškaraca to izaziva i suprotan učinak, jer ne očekuju od mene jaku osobnost.»

Ako ste pomislili kako je pismo netko ukrao iz vaših misli, nije. Ovo je pismo, odnosno razmišljanje tipično za sve moderne žene. Sve one imaju više ili manje identičan problem. Zgodne su, pametne, zabavne i uspješne, a opet muškarca koji se njima sviđa ispred nosa im pokupi neka cura koja im nije ni do koljena. U čemu je problem?

Najvažnije je da ne pomislite kako su inteligencija, izgled ili uspješnost prepreka. Oni mogu biti samo prednost. Izgled iskoristite kako biste privukli muškarca, inteligenciju kako biste bili zanimljivi, a uspješnost kako biste imali što pitati ili pričati zabavne anegdote iz svog života.

Ovakav tip žena stalno je suočen s izazovom kako treba pronaći muškarca koji će se zaljubiti u „pravu“ vas, a ne ono što dolazi uz vas. Tada te žene namjerno ne pričaju o svome poslu ili sebi (kako ne bi ispalo da se hvale), prave se da ne pridaju pozornost izgledu (kako ne pao samo na njihov izgled) i na taj način postaju izrazito dosadne, jer su zaboravile da su njihov izgled, njihov posao ili inteligencija dio njih, a ne nešto odvojeno. Prazan papir ili knjiga koja ne govori o ničemu nikome nije zanimljiva. Predstavite se u najboljem svjetlu, neka ga privuče kvalitetan omot vaše knjige, a zatim pokažite koliko je i sadržaj zanimljiv.

Problem može biti i u tome što takve žene sebe uvjere kako ne mogu zavesti muškarca koji se njima sviđa, te podsvjesno samo traže signale koji će potvrditi njihov neuspjeh. Te misleći kako ga ne zanimaju njihovo ponašanje se pretvara u stav „ne trebam ja tebe“. One vjerojatno te muškarce privlače jednako kao i one manje zanimljive, samo ne primjećuju to, sve dok muškarac ne odustane zbog vaše nezainteresiranosti i ne posveti se drugoj.

Zanimljiv razlog zbog kojeg žene odbijaju zavođenje je „ako ne pokušam, ne može me ni povrijediti“. Ali zaboravljaju da na takav način ne mogu ni uspjeti. Ni jedan muškarac neće misliti ništa loše o vama zbog toga što mu pokažete kako vam se sviđa.

Osim toga, možda ste uvjerili sebe kako zavođenje i tako nema smisla. Možda se ono protivi slici koju ste stvorili o sebi, te mislite „neću se spuštati tako nisko“.

Međutim, zavođenje nije test vašeg feminizma ili inteligencije. To je jednostavno način na koji ćete nekome reći „mislim da si zanimljiv“.

20 savjeta kako ga osvojiti [ LJUBAV ]

Kod žena s inteligencijom opada vjerojatnost udaje

Mnogo puta smo čuli kako se muškarci boje uspješnih žena, te mnoge fakultetski obrazovane žene skrivaju svoje obrazovanje ili poslovne uspjehe iz straha da ne preplaše potencijalne udvarače.

Da zaista toj tvrdnji ima mjesta i dosta istine u njoj pokazuje zajedničko istraživanje znanstvenika iz Aberdeena, Bristola, Edinburgha i Glasgowa. Oni su došli do zaključka kako se šanse za udajom smanjuju dramatično s povećanjem inteligencije. Na svakih dodatnih 16 IQ bodova vjerojatnost da će se žena udati opada za 40%, dok se kod muškaraca s inteligencijom šanse povećavaju.

Znanstvenici nisu dali objašnjenje zbog čega se pametne žene ne udaju, ali su naglasili kako će se vjerojatno statistike u narednim godinama nešto promijeniti zbog razvoja generacije „slabih“ muškaraca, koji nisu sposobni preuzeti na sebe sve životne odgovornosti, te da bi već sada „jake“ žene trebale svog muškarca tražiti u tom tipu.