Gripozni i prehlađeni? Trebate li ići na posao ili ostati kod kuće?!

Oglas

Gripozni i prehlađeni? Trebate li ići na posao ili ostati kod kuće?!

Postoje mnogi razlozi zbog kojih biste trebali ostati kod kuće kada ste bolesni, ali možda imate veliki projekt koji želite završiti ili ste iskoristili sve svoje slobodne dane.

Ako je vaš razlog želja da impresionirate kolege ili šefa, neće vam upaliti, jer samo 8 posto ispitanika kaže da je impresionirano radnikom koji se pojavi bolestan na poslu.

Dolazak prehlađene ili gripozne osobe na posao uvijek donosi više štete nego koristi.

Ako sami niste sigurni, kada se razbolite razgovarajte sa svojim šefom i pitajte ga biste li trebali doći na posao. Možda će on objektivnije procijeniti koliko ste firmi nužni u tom trenutku. S druge strane, većina poslova može se ovih dana obaviti i od kuće uz pomoć internet veze i telefona. Rad od kuće je bolja opcija jer nećete zaraziti kolege.

Ipak, nemojte uzeti slobodan dan kako biste obavljali zaostale kućanske poslove ili kupovinu, nego se potrudite oporaviti do sljedećeg radnog dana.

Kakva je službena etiketa ponašanja prema drugima kada ste bolesni?

Najvažnije je pravilo da bez obzira koliko se loše osjećate, da trebate pokazati poštovanje prema drugima.

Posao

Možda ste osoba koja smatra kako ste nezamjenjivi i kako poduzeće bez vas ne može funkcionirati, i vjerojatno ste u pravu. Međutim, kada se radi o zaraznim stanjima, koja uključuju šmrcanje, kihanje i kašljanje, dovodite druge osobe u rizik. Da ne govorimo da se i vaše stanje može pogoršati, ali najvažnije je to što ne znate kakav je imunitet drugih osoba, nekome se obična prehlada dobivena od vas može toliko zakomplicirati da ugrozi život.

Ako imate vlastiti ured i nećete komunicirati s drugima, tada odlazak na posao nije toliko strašan, ali često perite ruke i dezinficirajte ono što dirate, te upozorite kolege da ste zarazni.

Sastanci

Kada ste bolesni trebali biste uzeti rokovnik i reorganizirati sastanke tako da ih sve prebacite za tjedan dana.

Ovo se ne odnosi samo na poslovne sastanke, nego i frizera, manikuru, zubara i sl. Nemojte čekati zadnji trenutak da nazovete i javite kako nećete doći, jer ako javite unaprijed mogu “ubaciti” nekog drugog u vaš termin, pa će gubitci biti svedeni na minimum.

Kada ste bolesni posebno izbjegavajte vrtiće, škole, bolnice, bebe, trudnice i starije osobe jer je njihov imunitet slabiji.

Gripozni i prehlađeni? Trebate li ići na posao ili ostati kod kuće?!
4.5 (90%) 2 put glasano

Odgovori

*