Zbog čega ste stalno umorni?!

 

 

 

 

Zbog čega ste stalno umorni?!Vaš ekstremni umor i bezvoljnost možda su uzrokovani jednim od pet razloga
ispod.

-1- Dehidracija

Čini se kako i umjerena dehidracija može stvoriti mentalnu maglu i smanjiti koncentraciju. Sljedeći put kada osjetite bezvoljnost ili umor pokušajte sa čašom ili dvije vode.

-2- Mobiteli

Stalno provjeravanje mobitela kako biste vidjeli imate li propuštenih poziva, poruka ili obavijesti čini vas nervoznijima, a time sami sebi otežavate odmor. A bez dobrog odmora ne možete biti puni energije.

-3- Lijekovi

Neki lijekovi kao nuspojavu imaju umor. Ako nakon uzimanje nekog lijeka počnete se osjećati letargičnije nego obično, razgovarajte s liječnikom o promjeni.

-4- Prejedanje

Nakon obilnog obroka osjećat ćete se umornije, stoga je pametnije dnevni unos raspodijeliti na nekoliko manjih obroka nego jedan ili dva veća. Na taj način ćete stabilizirati energiju koju dobivate hranom.

-5- Manjak željeza

Ako imate manjak željeza u krvi organizam će imati poteškoća s opskrbljivanjem kisikom. Razgovarajte s liječnikom o krvnim pretragama kojima biste ustanovili imate li dovoljno željeza u krvi i trebate li možda uzimati nadomjeske.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.