5 savjeta da zdravo započnete dan

 

 

 

 

5 savjeta da zdravo započnete dan

 

Ispod navodimo pet zdravih navika koje možete lako ukomponirati u svoju dnevnu rutinu, najbolje između zvonjave budilice i odlaska na posao. Ovi savjeti su jednostavni, a pomoći će vam da budete zdraviji i svakodnevno svježi.

-1- Istegnite se u krevetu

Umjesto da dan započnete gunđanjem, započnite rastezanjem u krevetu. Na taj način potaknut ćete cirkulaciju krvi.

-2- Prije doručka popijte čašu vode

Nakon što ste odspavali 8 sati vašem tijelu voda je potrebna jednako kao i hrana. Prije nego što posegnete za čajem, kavom ili sokom, popijte čašu čiste vode. Dobro hidratizirano tijelo mnogo bolje funkcionira.

-3- Doručkujte

Doručak je zaista najvažniji dnevni obrok. Doručkom osiguravate potrebne kalorije za funkcioniranje tijela, a i vaš mozak će bolje raditi pojedete li doručak.

-4- Pokrenite tijelo

Vježbanje ujutro jednako je kao da svome tijelu date čašu fizičkog kofeina. Ako ne možete odvojiti dovoljno vremena za cijeli program vježbanja s 10 minuta ćete također postići zadovoljavajući učinak.

-5- Recite ne drugoj šalici kave

Posebno ponedjeljkom doći ćete u napast da posegnete za drugom šalicom kave u uredu, ako ste prvu popili već kod kuće. Ekstra kofein vjerojatno će vas učiniti anksioznima i povećati frekvenciju srca. Radije se odlučite za neki biljni čaj.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.