Jednostavna tehnika koja će vas brzo uspavati

 

 

 

 

Jednostavna tehnika koja će vas brzo uspavati

Bez zdravog sna nema zdravog tijela, a ipak ukoliko vam nešto u životu ne ide čvrst san postaje nedostižan cilj.

Da biste zaspali brzo potrebne su vam dvije stvari: umorno tijelo i miran um. Nevažno koliko vaše tijelo bilo umorno, ako um nije miran, tijekom noći ćete se buditi ili nećete uspjeti zaspati. Kada je um aktivan i kreira ocean mentalnih scenarija, san je nemoguć. S druge strane ako tijelo nije umorno, bez obzira na mirnoću uma, teško ćete zaspati.

Ključ bi bio tijekom dana umoriti tijelo, a u krevetu smiriti um. Može li se to učiniti?

Neki kažu da može. Već i sami znate kako umoriti tijelo. Popodne se nemojte izležavati pred televizorom ili  monitorom, nego nešto radite. A minimum od 30 minuta tjelovježbe dnevno neka vam postane rutina.

Kako smiriti um pred spavanje?

Neki znanstvenici kažu kako smirivanje uma pred spavanje nije interni nego eksterni proces. Drugim riječima ne možete smiriti misli bučnim mislima. Rješenje morate potražiti negdje drugo. Cilj bi trebao biti tražiti mislima mirno i tiho mjesto izvan uma.

Kojom metodom se to postiže?

1.    Duboko udahnite i usredotočite se na neki zvuk koji dopire do vas. Može biti zvuk kiše, prometa, motora hladnjaka ili klime. Bitno je da je zvuk jednoličan.

2.    Nemojte ništa raditi nego samo slušajte zvuk. To je sve.

Kada svoju pažnju prebacite na nešto izvan vašeg uma, beznačajnu buku, autopilot u vašem mozgu se isključuje. Misli se smiruju. Vi spavate. Pokušajte.

Vezano: Kako pobijediti nesanicu i imati čvrste snove

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.