Zdravlje

Zdravlje

Razlikovanje sinusne glavobolje i liječenje prirodnim putem

 

 

 

Razlikovanje sinusne glavobolje i liječenje prirodnim putem

 

 

 

 

 Mnogi ljudi sami sebi dijagnosticiraju sinusnu glavobolju  kada se ne radi ni o kakvoj upali sinusa, a glavobolja se javlja iz drugog razloga. Najčešće se migrenska glavobolja zamjenjuje sa sinusnom. Međutim, zbog isušenog zraka i klimatskih uređaja istina je da se sve češće javljaju i upale sinusa.

Simptomi:

Većina simptoma sinusnih glavobolja slična je ostalim vrstama glavobolja, bol u čeonom području, bol u licu oko očiju i nosa. Međutim, ono što razlikuje sinusnu glavobolju od drugih glavobolja je infekcija. Sinusna glavobolja javlja se kao reakcija na upalu sinusa, dok druge glavobolje, primjerice migrene uzrokuju drugi razlozi.

Zbog čega je bitno razlikovati glavobolje?


Migrenu i sinusnu glavobolju bitno je razlikovati jer im trebaju drugačiji tretmani. Kako biste se oslobodili sinusne glavobolje, morate voditi računa i o upali, dok da biste se riješili migrenske glavobolje najvažnije je smanjiti razinu hormona stresa i osloboditi se napetosti.

Ako imate sinusnu glavobolju važno je raditi na jačanju imuniteta i borbi protiv upale, kao i rješavanju same glavobolje.

Prava je istina da vrlo malo osoba koje misle da imaju sinusne glavobolje zapravo boluju od upale sinusa. U većini slučajeva se radi o migrenskim glavoboljama. Problem je u tome što ako se migrenska glavobolja tretira kao sinusna, boli se nećete lako riješiti.  Npr. topli oblozi mogu pogoršati bol. Stoga je jako bitno prije nego što započnete s ikakvim tretmanom pravilno dijagnosticirati uzrok nastanka glavobolje.

Postoje tri različita tipa sinusitisa koji izazivaju glavobolje:

-    Akutni sinusitis: Traje 4 tjedna ili manje.
-    Subakutni sinusitis: Upala traje 4 do 8 tjedana
-    Kronični sinusitis: Stanje okarakterizirano upalom sinusa koje traje duže od 8 tjedana.
-    Povratni sinusitis: Nekoliko napada kroz godinu.

Primarni simptomi upale sinusa su:

Bol i pritisak u licu
Začepljenost nosa
Gubitak mirisa
Kašalj

Dodatni simptomi mogu uključivati:

Vrućicu
Neugodan zadah
Umor
Bol zubnog mesa

Vezano: Kako liječiti glavobolju prirodnim putem
              Sinusi – prirodni lijekovi


 

Oglas

 

 

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

Oglas