5 super namirnica koje trebate dodati u svoju prehranu

 

 

 

 

5 super namirnica koje trebate dodati u svoju prehranu

 

Ove godine popravite svoju prehranu tako što ćete u nju uključiti namirnice ispod. Proširite svoju ponudu na tanjuru dodajući ove super zdrave namirnice  koje sadrže komponente koje su dokazano korisne za organizam i preveniraju mnogobrojne bolesti.

 

-1- Chia sjemenke – slično lanenim sjemenkama bogate su omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Idealna su kombinacija za jutarnji doručak. Ove žitarice za doručak će vam dati uravnoteženu energiju. Bogate su i vrijednim mineralima poput kalcija, magnezija, željeza i kalija. Ove sjemenke imaju šest puta više kalcija od mlijeka, 15 puta više magnezija od brokule, tri puta više željeza od špinata i dva puta više kalija od banane.

 

-2- Jaja – Osamdesetih godina prošlog stoljeća jaja nisu bila popularna namirnica zbog pogrešnog tumačenja kolesterola u njima. Sada kada znamo da postoji dobri i loši kolesterol jaja se vraćaju u modu.  Šest do osam jaja tjedno je preporučena količina.  Jaja se smatraju super namirnicom zbog bogatstva i raznolikosti nutrijenata u njima.

 

-3- Nar – Prekrasan i super ukusan poznat je kao zimski desert, budući da im je sezona u kasnu jesen. Nar je bogat antioksidantima koji sprječavaju upale u organizmu. Nar je odličan odabir umjesto grickalica budući da se s njim nećete prejedati, jer većina ljudi ima naviku jesti sjemenku po sjemenku.

-4- Kiselo mlijeko – Razlika između kiselog mlijeka i jogurta je vrlo malena, ali budući da se rade od različitih kultura, nakon najezde jogurta, za promjenu se vraća kiselo mlijeko u modu. Dodatno, neki tvrde budući da u kiselom mlijeku nema ekstra tekućine da su korisni sastojci koncentriraniji.

 

-5- Zeleni čaj – Mi volimo kavu, ali se lagano navikavamo i na zdrave čajeve. Zeleni čaj bogat je mnogobrojnim supstanca koje se bore protiv nastanka bolesti. Ako vam se ne sviđa okus zelenog čaja, probajte žuti koji mu je relativno sličan.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.