Što hladne ruke govore o vama

 

 

 

 

Što hladne ruke govore o vama

 

 

 

Postoji izreka „Hladne ruke, toplo srce“. Možda je točna, ali kada se radi o hladnim rukama one mogu indicirati i neke bolesti.


Kako vanjska temperatura pada normalno je da vam rukama postaje hladnije. Smanjenje cirkulacije način je na koji tijelo održava toplinu. Čak i kada je vanjska temperatura umjereno hladna, hladne ruke mogu samo označavati da vaše tijelo pravilno funkcionira kako bi reguliralo tjelesnu temperaturu.
 

Ipak, na hladne ruke treba obratiti pozornost, jer to može biti simptom i nekih zdravstvenih problema.


Kada se trebate javiti liječniku zbog hladnih ruku:


- Ako su vam konstantno hladne ruke i stopala
- Promjene u boji kože
- Utrnulost
- Trnci
- Ako se pojave čirevi ili plikovi
- Ako koža otvrdne ili postane previše zategnuta


Najčešće bolesti povezane s hladnim rukama su anemija, dijabetes, periferna arterijska bolest i neke druge bolesti koje mogu smanjiti cirkulaciju krvi u udovima. Liječnik može dijagnosticirati vaš temeljni problem i predložiti liječenje.


Uporno hladne ruke i stopala mogu biti i reakcija na neke lijekove poput lijekova za štitnjaču, protiv migrene i sl.


Poprilično je uobičajeno da se ruke smrzavaju tijekom zime, posebno na skijanju,  klizanju ili bavljenju drugim aktivnostima na otvorenom, a najbolji način zaštite je nošenje kvalitetnih vodootpornih rukavica. Rukavice ne smiju previše stezati ruke kako ne bi dodatno smanjile cirkulaciju. Ako trebate nešto raditi na nižoj temperaturi, nosite rukavice bez prstiju koje će zaštiti ruke, a ostaviti prste učinkovitima.


 
 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.