Kako uvjeriti prijatelja ili člana obitelji da smršavi

 

 

 

 

Kako uvjeriti prijatelja ili člana obitelji da smršavi

 

Uvjeravanje vam može biti lagano ako ste stručnjak za marketing, ali većina nas nema te vještine kojima bi bila uvjerljiva s lakoćom.

Ispod su koraci koje trebate slijediti ako imate člana obitelji ili prijatelja koji je pretio, hrani se nezdravo ili nije aktivan.

Korak 1

Kroz priče, novinske članke i podatke objasnite koliko je zdrava ishrana bitna za normalno funkcioniranje i život. Koristite osobni i društveni kontekst.

Korak 2

Služite ko uzor. Ako vi jedete zdravo i vježbate možda ćete inspirirati one oko sebe. Kada kolege, prijatelji i članovi obitelji vide vaše odabire, postoji šansa da će slijediti vaš primjer.

Korak 3

U kuću donesite samo zdravu hranu. Mnoga istraživanja pokazuju kako osobe često jedu samo ono što imaju. Vaša djeca će jesti zdravo, ako je većina hrane dostupna u kući zdrava.

Korak 4

Umjesto da samo pričate o tome koliko su zdrave namirnice ukusne, pripremite ih na ukusan način. Dodajte boje, začine i učinite  zdrava jela privlačnima.

Korak 5

Koristite pozitivne izjave tipa: „Izgledaš toliko bolje kada se hraniš zdravo“. Ili „Imat ćeš puno bolje samopouzdanje ako uspiješ kontrolirati težinu“. Inzistirajte radije na pozitivnim posljedicama umjesto da ukazujete na negativno.

Korak 6

Izbjegavajte optuživati ili okrivljivati pojedinca za svoj pretio izgled. Radije budite poticajni umjesto da ste kritični.

Korak 7

Pronađite zajedničke aktivnosti koje članu obitelji mogu pomoći smršaviti . Pronađite hobi koji uključuje aktivnosti ili zdravu prehranu te forsirajte zajedničko bavljenje time.
 
Pokušajte razumjeti razloge zbog kojih se prijatelj ili član obitelji deblja. Debljanje je obično odgovor na neke psihičke i društvene okolnosti. Ako saznate razloge i determinirate ih tada ćete toj osobi lakše pomoći da smršavi.

Vezano: Dijeta / Dijete za mršavljenje

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.