15 min. tjelovježbe dnevno produžava život za 3 god.

 

 

 

 

15 min. tjelovježbe dnevno produžava život za 3 god.


Istraživanje koje je provedeno tijekom 13 godina, u kojem je sudjelovalo oko 416 tisuća sudionika pokazalo je kako 15- minutna tjelovježba može produžiti životni vijek  uz mnoge druge zdravstvene prednosti koje donosi.

Svakodnevna tjelovježba pomaže tijelu izbjeći mnogobrojne zdravstvene komplikacije uključujući dijabetes, rak i srčana oboljenja.

 

Koje su sve prednosti od tjelovježbe 15 minuta dnevno:

 
Održavanje težine – pokazalo se kako redovita tjelovježba pomaže održati tjelesnu težinu u zdravim okvirima. Što više vježbate to više kalorija trošite.

 

Zaštita od oboljenja – Uobičajene zdravstvene komplikacije poput visokog kolesterola, visokog krvnog tlaka, dijabetesa i srčanih oboljenja često se pojavljuju zbog sjedačkog načina života. Umjerena fizička aktivnost štiti i jača imunološki sustav.

 

Poboljšanje raspoloženja – Osim fizičkih koristi redovita tjelovježba ima pozitivan utjecaj na raspoloženje. Tjelovježba potiče opuštanje određenih hormona koji vode do osjećaja opuštenosti i dobrobiti. Također s većom razinom brige o tijelu povećava se i samopouzdanje.

 

Bolji san – Redovita, umjerena tjelovježba pomaže vam da brže zaspite i omogućava dublji san.

 

Više energije – Redovita fizička aktivnost jača mišiće i poboljšava izdržljivost. Također, pluća i srce rade učinkovitije i osiguravaju vam više energije.
 

Neke ideje za 15 minuta tjelovježbe

 
- Šetnja po susjedstvu, ali ne opuštena nego nešto brža.

- Trčite.

- Provedite 15 minuta na pokretnoj traci za trčanje.

- Ako dižete utege petnaest minuta je dovoljno da ojačate cijeli gornji dio tijela.

- Vježbajte uz omiljeni DVD.

- Čistite po stanu, usisajte, obrišite prašinu, operite prozore i pod.

- Zatvorite prozore, pojačajte glazbu i plešite.

- Parkirajte automobil 15 minuta dalje od doma i brzo hodajte do kuće.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.