Čišćenjem do boljeg zdravlja

 

 

 

 

Čišćenjem do boljeg zdravlja

 

Nakon napornog dana u uredu prva stvar koju želite napraviti kada dođete kući je čistiti, zar ne?  Vjerojatno je odgovor ne. Većina osoba čišćenje povezuje sa zamorom, a ne opuštanjem, međutim, čišćenje je jedna od najzdravijih aktivnosti i nevjerojatno opuštajuća. Neki zdravstveni učinci povezuju se s rezultatom čišćenja, a neki i sa samim procesom čišćenja. U svakom slučaju kada pročitate informacije ispod možda ćete sljedeći put kada ste pod stresom poželjeti čistiti.

Čišćenje proizvodi osjećaj olakšanja

Nered sam po sebi uzrokuje stres za organizam. U domu koji je neuredan ne možete se osjećati opušteno. Najveći stres uzrokuje stanje doma u kojem ne znate ni od kuda biste započeli s čišćenjem. U takvom domu se jednostavno nemoguće opustiti jer će vam u podsvijesti stalno biti ideja kako biste morali čistiti.

Čišćenjem štedite novac

Ako kasnite s plaćanjem računa jer ih ne možete pronaći dodatno ćete plaćati i opomene i kamate. Osim toga čišćenje štedi novac još na mnoge načine npr. češće ćete kuhati ako vam je kuhinja urednija umjesto da kupujete gotovu hranu i sl.

Čišćenje i zahvalnost

Kada vam je dom zapušten i neuredan nećete ga cijeniti, te ćete možda čak izbjegavati ići kući poslije posla. Budući da je unutarnji mir važna karika zdravlja, očistite svoj dom i pretvorite ga u raj za opuštanje. To će vas podići na potpuno novu razinu zahvalnosti.

Smanjenje stresa

Prekrasan i čist dom odlično vas oslobađa stresa, ali i sam proces čišćenja smanjuje stres, budući da se za vrijeme čišćenja misli prebacuju potpuno na novu aktivnost, na čiji ishod možemo utjecati. Čišćenje vas može opustiti jednako kao i meditacija, kažu znanstvenici.

Fizička aktivnost

Sam proces čišćenja može zamijeniti umjerenu tjelovježbu, a svaka vrsta tjelovježbe je korisna kod stresa. Nošenje stvari preko strana, usisavanje, pranje prozora… Sve to sagorijeva kalorije. Čišćenje je tjelovježba koja donosi zaista mnogostruke prednosti.

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.