Zdravstvene koristi od rajčice plus zanimljivi recepti

 

 

 

 

Zdravstvene koristi od rajčice plus zanimljivi recepti

 

Nema dvojbe da su rajčice povrće ljetne sezone, pa dok ih još uvijek ima svježih u vašem vrtu ili na tržnici nemojte propustiti priliku iskoristiti sve zdravstvene prednosti koje vam one daju.

-1- Rajčica sadrži supstance za koje se vjeruje da su moćni borci protiv stanica raka, a također smatra se kako rajčica pomaže u sprječavanju nastanka srčanih oboljenja.

-2- Jedna šalica svježeg soka od rajčice ili otprilike dvije rajčice organizmu daju više od 50 posto dnevnih potreba za vitaminom C. Ovaj vitamin pomaže tijelu da se bori protiv infekcija, poboljšava stanje kože i smanjuje stres.

-3- Rajčica je bogata i vitaminom A koji pomaže vašoj koži, imunološkom sustavu i očima da ostanu zdravi.

-4- Rajčice su dobar izvor vlakana.

-5- Rajčice sadrže vitamin K koji pomaže očuvati snagu vaših kostiju.

Recepti s rajčicama:


Koktel od rajčica

Koktel od rajčica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Punjene rajčice

Punjene rajčice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salata od rajčice

Salata od rajčice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umak od rajčice

Umak od rajčice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istarski brodet

Istarski brodet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umak od vrganja s rajčicama

Umak od vrganja s rajčicama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crvena juha

Crvena juha

 

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.