Zdravlje

Zdravlje

5 laganih savjeta koji će promijeniti vaš život

 

 

 

5 laganih savjeta koji će promijeniti vaš život

 

 

 

 

 

 

Moderan život je ubrzan. S popisom svih stvari koje moramo obaviti vjerojatno na zdravlje ne mislimo prečesto, posebno ako je prosječno dobro. Ipak, svi znamo da prevencija djeluje mnogo jače nego bilo kakav lijek, stoga će sljedeći savjeti svima dobro doći.

 

-1- Spustite ruke

Često upadamo u nezdravu zamku prejedanja i debljanja zbog toga što ne znamo spustiti pribor na stol kada smo siti. S druge strane, ako dirate lice prstima stanje vaše kože će se dramatično pogoršati. Da ne govorimo o grickanju noktiju, prebiranju po kosi… Stoga za poboljšanje općeg zdravstvenog stanja jednostavno spustite ruke.

 

-2- Birajte dijetne (light) verzije namirnica

 

Izborom dijetnih proizvoda smanjit ćete unos kalorija u organizam za oko 10 posto. Međutim, morate znati da to što je neki proizvod light ne daje vam zeleno svjetlo za povećanje količine. Jedite ga jednako kao da se radi o najmasnijoj verziji.

 

-3- Voda, voda, voda…

 

Nema bržeg načina da povećate razinu energije, izgubite na težini, te optimalizirate probavu od unosa dovoljne količine vode u organizam. 2 l dnevno tekućine neka vam postane pravilo.

 

-4- Završite dan zdravo

 

Mnogi ljudi dan započinju vrlo zdravo, dijetnim jogurtom i žitaricama, ali završavaju s ogromnom večerom ili emotivnim prejedanjem, uz televizor, grickalicama i slatkišima.

Večera bi trebala biti najmanji obrok, konzumiran prije 19h, a 3-4 sata prije lijeganja u krevet ne biste trebali skoro ništa jesti, osim nečega vrlo laganog.

 

-5- Za svaki obrok pojedite nešto svježe

 

Kako možete očekivati da ćete se osjećati svježe ako ne jedete svježe. Dnevno biste trebali imati minimalno 5 porcija voća ili povrća. Kako to postići?

Npr:

1. porcija – svježe cijeđeni sok od naranče za doručak.
2. porcija – za zajutrak pojedite jabuku, bananu ili neko drugo voće.
3. porcija – uz ručak pojedite salatu.
4. porcija – za užinu su pogodni neki orašasti plodovi ili popijte limunadu.
5. porcija – uz večeru jedite salatu ili kompletan obrok neka bude povrće

 


 

 

Oglas

 

 

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

Oglas