10 savjeta za dobro zdravlje

 

 

 

 

10 savjeta za dobro zdravlje

 

O zdravlju se može pročitati mnogo toga, a što više o toj tematici informacija imate to možete biti zbunjeniji. Vjerojatno vam je teško postaviti prioritete i razlučiti što je bitno, a što su usputni savjeti kojih se možete, a ne morate pridržavati.

Slijedi nekoliko najvažnijih savjete koje biste trebali ukomponirati u svoj životni stil, a ostalo neka bude nadopuna ovome.

-1- Smirite se

Svakodnevno se bavite nekom aktivnošću koja vas opušta. To može biti bavljenje cvijećem, meditacija, molitva, pisanje dnevnika… Na ovaj način ćete puniti baterije, te imati dovoljno energije za ono što vam treba.

-2- Prestanite pušiti

Ne postoji lak način na koji možete prestati pušiti, ali jednom kada to uspijete rezultat će biti vrijedan uloženog truda.

-3- Družite se

Svakodnevni stres je lakše podnošljiv ako ga imate s kim podijeliti, nasmijati se problemima i zaboraviti na njih.

-4- Budite svjesni svog zdravlja

Nikad nemojte ignorirati zdravlje. Ako nešto nije u redu potrudite se na vrijeme reagirati, jer odugovlačenje ne rješava problem, nego ga umnožava. Prevencija je uvijek najbolji lijek.

-5- Budite pozitivni

Uživajte u životu i zabavljajte se. Svaka okolnost tu je s nekim razlogom, a vi se potrudite uz njenu pomoć kreirati pozitivnu energiju za sebe i svoje okruženje.

-6- Unosite manje kalorija i više vode

Nemojte se prežderavati i potrudite se uvijek birati manje kalorične opcije. Jedite više od tri obroka dnevno, te ako je moguće 5 porcija voća ili povrća, zatim oko 8 čaša tekućine, najbolje vode.

-7- Svakodnevno vježbajte

Znojenje uključite u svoj u rutinu. Ako ne volite vježbati ne morate, ali se bavite aktivnostima koje će vas pokrenuti i dati vam dovoljno energije.


-8- Vodite zdrav životni stil

Na zdrav životni stil nemojte gledati kao na cilj koji treba ostvariti, nego na stil života koji biste trebali svakodnevno njegovati.

-9- Budite umjereni
Ne trebate se ničega odricati, ali nemojte ni u čemu ni pretjerivati.

-10- Dodajte zelenilo u prehranu

Voće i povrće su najvažnije namirnice za zdrav život, ali nemojte izbjegavati ni meso ili bilo što drugo što volite. Ako budete umjereni moći ćete u hrani uživati, umjesto da se zbog nje imate grižnju savjesti.


 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.