3 pravila za učinkovito mršavljenje

 

 

 

 

3 pravila za učinkovito mršavljenje

 

 

Mnogi od nas traže načine za brzi gubitak kilograma, ali nažalost, oni su vrlo neučinkoviti, a ako i izgubimo što kilograma oni se brzo vrate, a često završimo s više kilograma nego smo ih imali na početku dijete.

Jedini učinkoviti način je kombinirati tjelovježbu i pravilnu prehranu.

-1- Prisilite se na teretanu

Tri dana tjedno po pola sata neka vam bude cilj. Nemojte pretjerati pri prvim odlascima kako ne biste uzrokovali upale mišića, ali pratite svoj napredak i postupno povećavajte intenzitet.

-2- Krećite se

Nemojte misliti kako su odlasci u teretanu dovoljni. Ako se ostatak vremena ulijenite ispred televizora, oni vam ne mogu pomoći.  Ove aktivnosti neka vam postanu rutina:

- Šetnja,
- Vožnja biciklom
- Plivanje
- Tenis ili badminton
- Rolanje
- Penjanje uz stube
- Uređivanje vrta.

-3- Pazite što jedete

Potrudite se zdravo hraniti i prehranom unositi sve potrebne sastojke. Nemojte se prejedati. Nemojte gladovati. Dnevni unos hrane rasporedite na pet manjih i zdravih obroka. Birajte namirnice koje volite, izbjegavajte ono što ne volite ma koliko se zdravo činilo. Nije točno da je zdravija hrana neukusnija. Hrana bi trebala biti izvor zadovoljstva, ali u njoj ne smijemo pretjerivati.

Sve vrste dijeta i načina prehrane

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.