Budite mršavi i zdravi ovog ljeta

 

 

 

 

Budite mršavi i zdravi ovog ljeta

 

Temperaturno smo zakoračili u ljeto, što znači da je pred nama godišnje doba plaža, kupaćih kostima i gole kože. Međutim, ako planirate izgubiti na težini to ne znači da treba trpjeti vaše zdravlje. Slijedeći savjete ispod možete ojačati organizam, a istovremeno smršaviti.

-1- Postavite prioritete i razdvojite velike ciljeve u manje… Ako je vaš cilj izgubiti 4 kilograma u mjesec dana, podijelite taj cilj u manje: Izgubiti kilogram sljedeći tjedan, i tako opet tjedan iza.

-2- Napravite plan na temelju svojih mogućnosti… Ako samo kažete želim smršaviti to nećete uspjeti. Važno je da napravite plan kako ćete smršaviti. Koje hrane ćete se morati odreći? Hoćete li ići na neku posebnu dijetu ili samo smanjiti unos? Kako će to utjecati na vašu obitelj?

-3- Izjave vezane uz cilj neka uvijek budu pozitivne… Nemojte govoriti „Želim smršaviti“, nego „Ovaj mjesec ću smršaviti 4 kilograma“.

-4- Zamislite se s idealnom težinom… Vizualizirajte što ćete sve moći odjenuti i koliko se slobodnije ponašati kada dođete do željene težine.

-5- Prebacite se na zdrave međuobroke… Iz kuće izbacite sve grickalice, čokolade i sl, a napunite zdjelu s voćem.

-6- Jedite više svježe hrane… Što je vaša hrana svježija to je u pravilu manje kalorična.

-7- Jedite češće… Unos hrane rasporedite u 5 obroka, ali značajno manjih od onih koliki bi bili da su tri.

-8- Pijte dovoljno vode… Otprilike 8 čaša dnevno je količina koju stručnjaci preporučuju.

-9- Prebacite se na čajeve i nezaslađene voćne sokove. Svježe iscijeđena nezaslađena limunada puno je bolja, po vaše kilograme, od zaslađenih napitaka.

-10- Pronađite sport koji volite… Svaki početak je težak, ali ako pronađete nešto što volite sport nećete doživljavati kao vježbanje, nego zabavu.

-11- Napravite raspored vježbanja… U svome planeru označite termine za vježbanje. Na taj način nećete cijeli dan govoriti „vježbat ću kasnije“, a na kraju dana „vježbat ću sutra“, nego ćete znati točno kada je vrijeme za tjelovježbu.

-12- Šećite… Kad god imate priliku hodajte, penjite se uz stube, ustanite da biste promijenili program na TV-u i sl.


 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.