Umjesto za dijetu odlučite se za zdravu prehranu

 

 

 

 

Umjesto za dijetu odlučite se za zdravu prehranu

 

Mnogo lakše od stroge dijete je pravilno se hraniti. Prvo, zbog toga što se ne odričete omiljenih namirnica, a drugo što kada jednom usvojite pravilnu prehranu nastavit ćete takvo ponašanje cijeli život, dok su dijete kratkoročne, a često se nakon dijeta izgubljeni kilogrami vraćaju.

- Uvijek u organizam unosite dovoljno tekućine. Mnogo ljudi ne razlikuje žeđ od gladi, pa uzima hranu umjesto vode kada tijelo javi da je dehidriralo.

- Izbjegavajte konzumiranje alkohola.

- Pripazite na unos masnoća. Masnoće ne biste trebali potpuno izbjegavati jer nisu sve masnoće loše, ali ne smijete pretjerivati.

- Povećajte unos namirnica bogatih kalcijem kako biste spriječili osteoporozu u kasnijoj životnoj dobi.

- Nemojte pretjerivati sa soljenjem hrane. Ukoliko volite jače okuse, radije dodajte začinska bilja.

- Pripazite da sve skupine namirnica budu zastupljene u vašoj prehrani.

- Trebali biste imati ukupno 5 obroka. Tri glavna obroka i dva međuobroka.

- Ne preskačite doručak.

- Uključite u prehranu ribu i ostale morske plodove.

- Ostala ulja zamijenite maslinovim uljem.

Više o zdravoj prehrani

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.