8 savjeta za zdraviji dom

 

 

 

 

8 savjeta za zdraviji dom

 

 

Nekoliko lakih i jednostavnih promjena u vašem domu može vam osigurati godine zdravog života, za vas, vašu obitelj i ljubimce. Zdrav dom je nužan temelj za kvalitetan život. Ovu su neki prijedlozi koje možete lako izvesti, pa primijenit bar neke od njih.

-1- Budite osviješteni kupac.  Čitajte etikete i kupujte proizvode na kojima prepoznajete većinu sastojaka.

-2- Čistoća je pola zdravlja. Vaš dom će biti zdraviji ako je čist, ali koristite prirodne deterdžente i proizvode za čišćenje.

-3- Biljke osvježavaju vaš dom i osiguravaju ekstra kisik. Dvije biljke u svakoj sobi upit će toksine i onečišćenja.

-4- Namještaj od prirodnih materijala i netoksičnih boja dodat će ljepotu vašem domu, a smanjiti izlaganje nesigurnim kemikalijama.

-5-  Mirisi igraju važu ulogu. Nakon što vas nije bilo par dana u domu obratite pažnju na najjači miris, on vam može otkriti štetne i pokvarene stvari koje bi inače prošle nezamijećeno.

-6- Razmislite o pročišćivanima vode.

-7- Dobro ćete se naspavati samo ako ste okruženi prirodnim materijalima. Organske pamučne plahte i drugi prirodni materijali trebali bi imati prednost nad sintetikom bez obzira što je jeftinija.

-8- Negativni ioni su nevidljive molekule koje promoviraju zdravlje, a generatori negativnih iona više nisu toliko skupi, stoga razmislite o kupovini jednog.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.