Neugodan miris tijela

 

 

 

 

Neugodan miris tijela

 

Nitko ne želi doživjeti da dok hoda ulicom drugi ljudi okreću svoje nosove od njega zbog neugodnog mirisa. Nažalost, za mnoge ljude to je realnost. Ipak, to nije razlog za očajavanje. U većini slučajeva, neugodnih mirisa se možete riješiti.

Znojenje samo po sebi nije loša stvar. Zapravo, to je prirodna funkcija tijela. Znojenjem se tijelo hladi, posebno u vrućim danima, kod tjelovježbe, stresa, ali i zimi kod boravka u zatvorenim prostorijama.

Budući da je dvije trećine našeg tijela sastavljeno od vode, tijekom dana izgubimo veliku količinu kroz znojenje, zbog toga je za početak važno piti dovoljno vode kako bi tijelo ostalo hidratizirano.

Ipak, postoji razlika između znojenja i prekomjernog znojenja. Prekomjerno znojenje je znojenje iznad razine koja je potrebna da bi se održala temperatura tijela. Najčešće se prepoznaje po znojenju ruku, dlanova, lica i ispod pazuha.

Ipak, to ne znači da morate oko sebe širiti neugodan miris. Ako ne znate kako mirišete pitajte prijatelja ili člana obitelji za iskren odgovor. I nemojte se uvrijediti ako vam kažu da imate taj problem.

Morate znati da znoj sam po sebi ne smrdi. Međutim, kada se koža natopi znojem kreirat će okruženje pogodno za razvoj bakterija koje će kreirati smrad. I dok je znojenje potpuno prirodan proces, smrad nije. Postoje područja koja su posebno sklona znojenju. Područje ispod pazuha, oko genitalija, te stopala.

Što vi možete učiniti kako biste spriječili neugodne mirise?!

-1- Neugodan tjelesni miris nestat će nakon kupke ili tuširanja. Redovito se tuširajte ili kupajte te na taj način spriječite nakupljanje bakterija na tijelu.

-2- Redovito vježbajte. Ako se često znojite (u kontroliranim situacijama) možete se riješiti toksina iz tijela koji doprinose nastanku smrada.

-3- Koristite antiperspirante i dezodoranse.

-4- Dobro perite odjeću i često.

-5- Pripazite što jedete. Neka hrana poput češnjaka ili currya uzrokuje neugodniji miris tijela.

-6- Jedne čarape nosite samo jednom. Ako se problem nastavi koristite dezodoransne kreme za stopala i mirisne uloške za obuću.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.