Savjeti za ukrašavanje božićnog bora

Savjeti za ukrašavanje božićnog bora


Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.1

 - Izaberite temu

Vrlo je važno da se prije samog ukrašavanja odlučite za stil i vrste dekoracija. Npr. odlučite si se za „srebrnu“ temu, tada ćete birati isključivo srebrne ukrase i ukrase odgovarajućih boja. Na taj način ćete unaprijed znati koje ukrase pripremiti i neće vam se dogoditi da skupo platite ukras koji se ne uklapa u ukupni dojam.

Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.2

- Kada je bor u pitanju puno nije previše

Nikad na boru ne možete imati previše dekoracija. Ako su pažljivo birane tada ovdje vrijedi pravilo što više to bolje.

Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.3

- Dodajte prirodne materijale

Koristite obojene trake kako biste na njih objesili sušeno cvijeće ili male šišarke.

Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.4

- Metalnim sprejem dodajte blještavila

Sprejevi koji u sebi sadrže blistave čestice ili perlice mogu se pronaći u gotovo svim trgovinama, a vaš bor će okititi nevjerojatnim sjajem. Neka sprej bude u boji teme koju ste izabrali ili bijeli, snježni.

Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.5

- Staromodne svijeće

Male voštane svijeće možete uz pomoć konca objesiti na bor (nemojte ih paliti) i tako dati boru prirodniji i ugodniji štih.

Savjet za ukrašavanje božićnog bora br.6

- Ne zaboravite na vrh postaviti zvijezdu

Prema tradiciji vjernici na vrh bora stavljaju ili anđela ili zvijezdu. Slobodno je postavite ako se i ne uklapa stilom ili bojom uz ostalu dekoraciju. Sam vršak bora i tako je uvijek zaseban. 

Ideje kako sve možete ukrasiti bor

Ukrašavanje bora u rustikalnom stilu

Ako živite u gradu vjerojatno ćete poželjeti ugođaj veselog ruralnog Božića i u svome domu.

Dok ukrašavate bor razmišljate o kaminu, vatri, obiteljskim igrama i zimskim danima.

Za ukrašavanje bora u ovom stilu koristite platnene trake i mašne, prirodne šišarke, predmete i ukrase izrađene od drva i tkanine. Neka vam boje budu nijanse smeđe, bež, narančaste, a blještavilo dodajte zlatnim detaljima.

Hrana, slatkiši i čokoladice na božićnom boru

Iako su na sličan način djeca ukrašavala u nekim krajevima Hrvatske grančice koje su nosile na Uskrs u crkvu, budući da se ta tradicija gubi ideje možete iskoristiti za ukrašavanje božićnog bora.

Koristite svježu, sušenu ili umjetnu hranu. Za ukrašavanje možete iskoristiti svaku vrstu hrane ili pribora za jelo.

- Čokoladice –

Pojedinačno umotane čokoladice možete nanizati na deblji konac i napraviti ukrasnu traku od njih. Također uz pomoć ljepila od nekoliko čokoladica možete kreirati zvijezde ili pahuljice. Umjesto čokoladica mogu poslužiti i bomboni.

- Sušene Voćke –

Voćke probušite ili za peteljku pojedinačno objesite umjesto umjetnih kuglica.

- Čaj i kava –

Imate li djevojčicu u kući za ovu priliku se poslužite njenim igračkama i objesite na bor plastični dječji pribor za čajanku ili kavu.

Ukrašavanje bora u snježnom stilu

Možete svoje božićno uređenje doma temeljiti oko zime i uz nju vezanih simbola.

Birajte snježne pahuljice, bijele sheme boja, bijele anđele, snješka, pingvine, Djeda Božićnjaka, klizaljke, skije, sunce, mjesec i zvijezde.

Uz bijelu koja bi trebala biti dominantna boja odgovaraju ljubičasta, srebrna, zlatna, plava i crvena. Ali odlučite se za jednu do dvije boje. Nemojte miješati sve.

- Pahuljice –

Pahuljice možete izraditi tako da pronađete sliku pahuljice i precrtate na obostrano bijeli karton desetak puta, te izrežete pojedinačno pahuljice. Nakon toga napravite manju rupu na jednom kraku kako biste mogli objesiti pahuljicu. Posprejajte bijelim ili srebrnim sprejem za završni dojam. Sprej prije upotrebe isprobajte na odvojenom komadu papira i koristite samo one koji nisu vlažni, te špricaju metalik čestice ili perlice.

-Snješko –

Snješka možete izraditi na sličan način kao pahuljice, samo umjesto metalik spreja koristite umjetni snijeg. A ručno, crnim markerom označite oči, nos i usta.


Kako s djecom samostalno izraditi ukrase za bor


 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.