Izrada bundeva za Noć vještica - Halloween

Izrada bundeva za Noć vještica - Halloween

 

Glavno obilježje Halloweena ili Noći vještica su rezbarene bundeve. Rezbarenjem se bundeve zapravo pretvaraju u lampione.

Najvažnije je odabrati dobru bundevu. Trebala bi biti pravilnog oblika bez nedostataka. Zatim na visini gdje se počinje sužavati, oštrim i velikim nožem ravno odsijecite peteljku s nešto kore bundeve. Neka bude što pravilnije odsječena kako bi mogla kasnije poslužiti kao poklopac. Ukoliko ste vještiji možete izrezati i cik-cak oblik. 

Zatim se posvetite izdubljivanju unutrašnjosti. Možete najveće dijelove isjeći nožićem, a zatim velikom žlicom strugati ostatke. Pripazite da previše ne stanjite koru.

Nacrtajte izvana po bundevi trokutaste oči, nos i usta, pa izrežite. Na kraju unutar bundeve stavite svijeću i poklopite peteljkom. Pripazite koje svijeće koristite kako ne biste izazvali požar.

HALLOWEEN (NOĆ VJEŠTICA) KROZ POVIJEST

 

BUNDEVE U PREHRANI

 

Oglas
 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.