Slavlje uz piće

 

 

 

 

Slavlje uz piće

 

Ako ste odlučili za Novu godinu ne štedjeti na piću evo nekih savjeta koji će vam pomoći sutradan se osjećati bolje. Nisu čudotvorni, ali mogu pomoći:

 - Nemojte pratiti ničiji ritam. Dakle pijte onoliko koliko želite i možete. Ne mogu svi isto, stoga ne trebate zvati prijatelje da prate vaš ritam, ali ne morate ni vi njihov.
- Iako se čini glupo, mnogi se slažu u tome da ako želite izbjeći da vam sutradan bude loše, pijte uglavnom svijetla pića. Čini se da u tamnim imaju neke supstance zbog kojih se sutradan osjećate lošije.
- Nemojte miješati pića! Savjet koji ste vjerojatno čuli mnogo puta, ali mi ga ponavljamo jer je važan. Što više miješate pića to ćete se lošije osjećati sutradan.
- Pijte polako. Ne morate svaku čašu odmah isprazniti. Ako sporije pijete ostavljate svome organizmu više vremena da preradi alkohol.
- Nemojte piti na prazan stomak. Uvijek pojedite nešto prije. Kruh, sir, kolači, hrana koja nije baš najbolja za liniju jako je dobra u ovakvim situacijama.
- Pijte dosta vode. Kako između alkoholnih pića, tako i jutro poslije. Od alkohola ćete dehidrirati, a i s vodom se lakše i brže rješavate toksina. Jednako će poslužiti i voćni sok.
- Jutro poslije, ako je moguće, odspavajte duže. Tako ćete ostaviti više vremena organizmu da odradi svoje.
- Ako ste baš pretjerali ujutro popijte jedan aspirin. I multivitamin. Neće učiniti čudo, ali u kombinaciji s dosta tekućine ubrzat će proces oporavka.
- Ako ste čuli za onu da je najbolje boriti se s mamurlukom tako da odmah ujutro popijete malo alkohola, nemojte to raditi. To će vam samo produžiti cijeli proces.
- Nemojte piti kavu. Iako se često kaže da je kava najbolja za mamurluk, to i nije baš tako. Ona poput alkohola izaziva dehidraciju te vam neće pomoći. Umjesto nje bolje je popiti sok ili čašu vode.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.