Mršavost i samostalan život kod trudnica povećavaju rizik gubitka djeteta

 

 

 

 

Mršavost i samostalan život kod trudnica povećavaju rizik gubitka djeteta

Prema novijim istraživanjima trudne žene koje nisu u braku ili ne žive s partnerom imaju znatno veći rizik gubitka djeteta. Razvod ili rastava za vrijeme trudnoće dodatno povećava taj rizik.

Znanstvenici koji su provodili istraživanje navode stres kao glavni krivac za to. Žene koje dožive više od dvije stresne ili traumatične situacije za vrijeme trudnoće izložene su većem riziku gubitka djeteta. Stres najvjerojatnije izaziva hormonalnu neravnotežu koja dovodi do gubitka.

U istraživanju je sudjelovalo oko 7000 žena, od toga 600 njih koje su izgubile dijete u prva tri mjeseca trudnoće. Utvrđeno je kako žene koje žive same ili nemaju partnera imaju za 73 % veći rizik gubitka djeteta.

Ranija istraživanja su pokazala kako svaka peta trudnoća završi gubitkom djeteta, a što sve uzrokuje gubitak još uvijek nije jasno.

Osim već navedenih razloga, rizik gubitka povećava i mršavost. Žene s niskim indeksom tjelesne (ispod 18,5) mase izložene su također većem riziku, za oko 72%.

Znanstvenici ističu kako vitaminski suplementi i povećan unos svježeg voća i povrća mogu smanjiti rizik i povećati šanse za normalnu trudnoću. A prema nekim ranije postavljenim tezama i čokolada može smanjiti rizik gubitka djeteta. Dnevna konzumacija čokolade bi smanjila rizik gubitka djeteta za 20%.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.