Intuicija u trudnoći ne indicira spol djeteta

 

 

 

 

Intuicija u trudnoći ne indicira spol djeteta

 

Za razliku od mnogih drugih prilika kada biste trebali slušati intuiciju, znanstvena istraživanja pokazuju kako intuicija budućih majki vezano uz spol djeteta nije ništa točnija od običnog pogađanja.

Prema nedavno provedenom istraživanju u kojem je sudjelovalo nešto više od 100 trudnica s izrazito jakom intuicijom o spolu djeteta, samo pola ih je bilo u pravu, što je jednako postotku koji bi imale i da su jednostavno nagađale.

Znanstvenici su istraživali još neke metode predviđanja spola djeteta koje su popularne među ljudima (oblik trbuha, kineski lunarni kalendar…), ali su zaključili da su sve one vrlo nepouzdane, te da bi jednako točno predviđanje žene mogle dobiti i bacanjem novčića. Šanse da ćete pogoditi su 50:50.

Jedino predviđanje koje je imalo veću vrijednost od 50 posto su bile jutarnje mučnine. Kažu kako se ekscesivne jutarnje mučnine mogu u nekoj mjeri povezati s rađanjem djevojčica, tu je postotak točnih predviđanja spola bio neznatno viši od 50 posto, ali još uvijek nedovoljan da bi imao neku dokaznu vrijednost.

Stoga pri kupovini odjeće za nerođenu bebu radije pričekajte liječničku potvrdu.

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.