20 visokokaloričnih namirnica

 

 

 

 

20 visokokaloričnih namirnica

 

U ovom, mršavošću opsjednutom vremenu teško je i povjerovati da bi se netko htio udebljati, ali ima onih koji traže načine, a i za one koji to ne žele vrijedno je znati koja je to najkaloričnija hrana.

-1- Ekstra žitarice za doručak

Ako se želite udebljati dovoljno će biti da dodate u svoje tanjur 10 do 20 grama više od preporučene porcije.

-2- Maslac od kikirikija

Jedna jušna žlica preko kriške kruha dat će vam dodatnih 200 kalorija.

-3- Čokoladni namazi

100 grama ima približnu kaloričnu vrijednost od oko 540 kcal, a morate priznati da se i ona 400 gramska pakiranja vrlo brzo troše.

-4- Sir

Sir je tehnički rečeno koncentrirano mlijeko, pa je njegova nutricionistička vrijednost visoka, npr. kalcija i proteina, ali također i masnoća i kolesterola.

-5, 6- Maslac, margarin

Iako kalorije variraju od proizvođača do proizvođača, nema niskokaloričnih maslaca ili margarina.

-7- Mliječna čokolada

-8- Kruh od integralnih žitarica

-9- Majoneza

-9, 10,11,12 - Lješnjaci, kikiriki, orasi, bademi…

-13, 14 – Špek, slanina…

-15- Čips

-16- Dvopek

-17- Kakao maslac

-18- Karamele

-19- Mlijeko u prahu

-20- Pomfrit

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.