Hoće li vaši ljubimci imati sretne blagdane?

 

 

 

 

Hoće li vaši ljubimci imati sretne blagdane?

 

U ovom tjednu najčešće započinje tradicionalno obiteljsko „kićenje“ borova, postavljanje svjećica i ostalih ukrasa na i u domove. Uživaju li u novogodišnjim dekoracijama vaši ljubimci jednako kao i vi?! 

Prema prošlogodišnjim podacima 50% pasa na neki način sudjeluje u novogodišnjim nesrećama i nezgodama, a svaki deseti posjeti veterinara kao rezultat te nezgode. Padanje bora preko ljubimca (32%), gutanje ukrasa (19%), zatim električni stres zbog zapetljavanja ili kidanja lampica, trovanje hranom samo su neke i najčešće nezgode. Kako biste ih izbjegli pobrinite se osigurati i vašim ljubimcima ugodnu blagdansku atmosferu.

1 - Ako imate prirodno drvce čistite opale iglice redovito, psi ih lako mogu udahnuti.

2 - Na drvce ne vješajte lampice koje naglo mijenjaju jačinu svjetla, pas bi se mogao osjećati ugroženim i napasti drvce.

3 - Ograničite hranu koju vaš ljubimac unosi i ne pretjerujte s hranjenjem „ljudskom“ hranom. Psima ne biste trebali davati čokoladu, ni meso sa sitnim kostima.

4 - Nitko ne očekuje kako će Božić ili Nova godina biti „tiha noć“, ali nazdravljanje, baloni, petarde i sl. mogu uznemiriti vašeg psa. Osigurajte mu tih i miran prostor gdje će moći pobjeći, ako se osjeti ugroženim.

5 - Svijećnjake dobro učvrstite kako ih ljubimci ne bi mogli oboriti i pritom zapaliti nešto.

6 - Alkohol možda može vama učiniti proslavu zabavnijom, ali date li alkohol svome psu bit će doslovno bolesno pijan.

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.