Kokteli alkohola i energetskih napitaka dvostruko štetniji

 

 

 

 

Kokteli alkohola i energetskih napitaka dvostruko štetniji

Miješanje alkohola s energetskim napitcima dvostruko je štetnije od samog alkohola, tvrde znanstvenici.

 

Studijom provedenom na Sveučilištu u North Carolini došlo se do zaključka kako kokteli energetskih napitaka i alkohola kod konzumenata dvaput povećavaju rizike, bilo za ozljede ili rizično ponašanje. Znanstvenici kažu kako se rizik umnožava zbog toga što energetski napitci povećavaju osjećaj pijanosti.

 

Voditeljica istraživanja Dr. Mary Claire O'Brien izjavila je kako je i ona bila iznenađena povećanjem rizika, a posebno onih sa smrtnim posljedicama. Kaže kako je problem u tome što većina osoba koja miješa ta dva pića ne shvaća da u toj kombinaciji alkohol pojačano djeluje, te da se njihove motoričke, a i većina drugih sposobnosti smanjuje brže nego kada samo konzumiraju alkohol.

 

U istraživanju je sudjelovalo oko 4.000 studenata.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.