24. travnja 2024.

Trudnoća

COVER magazin

7. (sedmi) tjedan trudnoće

Bebu ćete već moći vidjeti preko ultrazvučnog aparata, a na kraju...

7. (sedmi) tjedan trudnoće

7. (sedmi) tjedan trudnoće

Beba

7. tjedan trudnoće

Bebu ćete već moći vidjeti preko ultrazvučnog aparata.  Srce bebe se počinje razvijati. Glava će i dalje biti uočljivija od ostalog dijela tijela, a oči izraženije. Srce dobiva komore, ruke su već uočljive, noge su samo zameci, ali krajem tjedna već dobivaju i stopala.

Vaše tijelo

Sada su popratni simptomi trudnoće već izraženi. Mučnina, povraćanje, često mokrenje, promjene raspoloženja i razdražljivost su normalna pojava, jer kao što smo naveli tijelo se zaista nalazi u drugom stanju, ali već krajem tjedna simptomi počinju opadati, a vi biste se trebali ponovno osjećati svoji.

Zdravlje i stil

Sada je krajnji trenutak da posjetite liječnika ukoliko to već niste napravili, a dobar je trenutak i da kažete svojoj okolini da ste trudni kako bi imali veću uviđavnost prema vama.

Neka voće i povrće postanu dominantne namirnice vaših obroka kako biste dobili potrebne vitamine i minerale.

Kod vježbanja se usredotočite na ruke. Ne možete ni zamisliti koliko ćete biti sebi zahvalni zbog toga jednom kada nakon porođaja započnete dijete nositi u naručju.

Što kupiti

Još nije vrijeme za trudnički shopping.

Ako niste do sad provjerite svoje zdravstveno osiguranje, informirajte se o bolovanju za vrijeme trudnoće (komplikacijama), porodiljnim naknadama i uvjetima.

Odnos s partnerom

Zamolite partnera da i on pravi popis pitanja koja biste trebali postaviti liječniku prilikom sljedećeg posjeta, jer vi ste sigurno preopterećeni pa bi se mogli desiti da dosta toga zaboravite.