Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

Simptomi ovulacije i određivanje plodnih dana
Postoje mnogi simptomi pomoću kojih se mogu pratiti plodni dani i ovulacija...

Simptomi ovulacije i određivanje plodnih danaPostoje mnogi simptomi pomoću kojih se mogu pratiti plodni dani i ovulacija , a najuobičajeniji su praćenje promjenjivosti sluzi i mjerenje tjelesne temperature, ipak najsigurniji su testovi kojima se mjeri razina LH. S tim da se mjerenjem tjelesne temperature ne može utvrditi kada će se ovulacija desiti, nego se promjena u temperaturi događa već kada se ovulacija desila.

Utvrđivanje plodnih dana:

Mjerenjem tjelesne temperature

Trebate mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro nakon buđenje i bilježiti promjene. Okvirno bi u urednom menstrualnom ciklusu trebala izgledati kao na slici ispod. Crvene točkice su varijacije koje će ovisiti od ciklusa do ciklusa, a zelena linja okvirna mjera. Temperatura je najniža pred ovulaciju, a zatim se nakon ovulacije povećava, da bi ponovo pala dan pred menstruaciju. Ukoliko je došlo do trudnoće temperatura neće pasti kao na slici nego će se nastaviti još malo povećavati.

Kliknite na sliku da je povećate

Kliknite na sliku da je povećate

Utvrđivanje plodnih dana:

Promatranjem vaginalnog iscjetka

Prvi simptom plodnih dana je povećan vaginalni iscjedak. Pratite svoj vaginalni iscjedak te ćete uočiti da je za vrijeme ovulacije sklizak, transparentan i rastezljiv. Naprotiv, kada nema ovulacije on je ljepljiv i bijel.


Utvrđivanje plodnih dana:


Praćenjem libida

Mnoge žene tvrde da imaju jači libido u plodnim danima.

Utvrđivanje plodnih dana:

Praćenjem izgleda

Kod mnogih žena se stanje kože popravlja, pristići nestaju i izgledaju najbolje u plodnim danima.


Utvrđivanje plodnih dana:

Bol u jednoj strani na donjem dijelu trbuha

Trećina žena osjeti slabiju ili jaču bol u predjelu donjeg dijela trbuha u blizini jajnika na jednoj strani. Bol se događa zbog putovanja jajašca kroz jajovod.


Vezano: Plodni dan  
              Ovulacija
 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE