COVERmagazin.com

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42

 

 

 

Simptomi ovulacije i određivanje plodnih dana
Postoje mnogi simptomi pomoću kojih se mogu pratiti plodni dani i ovulacija...

Simptomi ovulacije i određivanje plodnih danaPostoje mnogi simptomi pomoću kojih se mogu pratiti plodni dani i ovulacija , a najuobičajeniji su praćenje promjenjivosti sluzi i mjerenje tjelesne temperature, ipak najsigurniji su testovi kojima se mjeri razina LH. S tim da se mjerenjem tjelesne temperature ne može utvrditi kada će se ovulacija desiti, nego se promjena u temperaturi događa već kada se ovulacija desila.

Utvrđivanje plodnih dana:

Mjerenjem tjelesne temperature

Trebate mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro nakon buđenje i bilježiti promjene. Okvirno bi u urednom menstrualnom ciklusu trebala izgledati kao na slici ispod. Crvene točkice su varijacije koje će ovisiti od ciklusa do ciklusa, a zelena linja okvirna mjera. Temperatura je najniža pred ovulaciju, a zatim se nakon ovulacije povećava, da bi ponovo pala dan pred menstruaciju. Ukoliko je došlo do trudnoće temperatura neće pasti kao na slici nego će se nastaviti još malo povećavati.

Kliknite na sliku da je povećate

Kliknite na sliku da je povećate

Utvrđivanje plodnih dana:

Promatranjem vaginalnog iscjetka

Prvi simptom plodnih dana je povećan vaginalni iscjedak. Pratite svoj vaginalni iscjedak te ćete uočiti da je za vrijeme ovulacije sklizak, transparentan i rastezljiv. Naprotiv, kada nema ovulacije on je ljepljiv i bijel.


Utvrđivanje plodnih dana:


Praćenjem libida

Mnoge žene tvrde da imaju jači libido u plodnim danima.

Utvrđivanje plodnih dana:

Praćenjem izgleda

Kod mnogih žena se stanje kože popravlja, pristići nestaju i izgledaju najbolje u plodnim danima.


Utvrđivanje plodnih dana:

Bol u jednoj strani na donjem dijelu trbuha

Trećina žena osjeti slabiju ili jaču bol u predjelu donjeg dijela trbuha u blizini jajnika na jednoj strani. Bol se događa zbog putovanja jajašca kroz jajovod.


Vezano: Plodni dan  
              Ovulacija
 
 

» Tablica bazalne temperature

» Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Pitanja o trudnoći:

Kako se depilirati za vrijeme trudnoće?
Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?
Korištenje mikrovalne pećnice u trudnoći...

 

Trudnoća

     

Jutarnje mučnine u trudnoći
Planiranje trudnoće

Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Prehrana (dijeta) za povećanje plodnosti Termometar plodnosti
Simptomi trudnoće

Prvi rani znak trudnoće

Trudnička bolnička torba Potrebna oprema za bebu
Ako želite više djece gledajte muškarce starije od sebe Mršavost i samostalan život kod trudnica povećavaju rizik gubitka djeteta
Intuicija u trudnoći ne indicira spol djeteta Vaše tijelo nakon trudnoće neće biti jednako

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.