LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

Proširene vene u trudnoći

 

 

 

Proširene vene u trudnoći
Proširene vene najčešće se pojavljuju na nogama...

Proširene vene u trudnoći

 

Proširene vene najčešće se pojavljuju na nogama, ali mogu se primijetiti i oko vulve. Kako se povećava bebina težina tako se obično javlja pulsirajući, bolan osjećaj u venama.

Prevencija pojave proširenih vena:

- Bavite se umjerenim fizičkim aktivnostima svakog dana. Šetnja je odličan oblik fizičke aktivnosti, jer aktivira mišiće listova i potiče cirkulaciju.

- Držite noge podignute kada god je to moguće.

- Ako ste duže vremena stajali, savijajte listove (mišiće).

- Kada sjedite, nemojte prekrižiti noge. Također, držite noge na nižoj stolici.

- Pokušajte spavati s nogama podignutim na podlogu (jastuk) otprilike 15 cm.


Ako imate proširene vene obratite se liječniku kako bi vas pregledao, da bi otklonio mogućnost pojave tromboze (stvaranje krvnih ugrušaka). Ako primijetite crvenilo, bol, ili povišenu temperaturu u jednom dijelu nogu, odmah se javite liječniku.

» Trudnoća


Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.