Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

Trudnoća u tridesetim » 30 - 34 godina
Većina stručnjaka bi se složila da ne postoji pravo vrijeme za osnovati obitelj. Trudnoća i s 20 i s 45 ima određenih prednosti, ali i nedostataka. U vašim dvadesetim imate više energije da trčite za djetetom, ali financijski stojite lošije, te imate manje životnog iskustva koje možete prenijeti na dijete. U kasnim tridesetim i četrdesetim imate veću financijsku sigurnost, ali teže vam je zatrudnjeti, nositi dijete, te održavati korak s novorođenčetom.

Trudnoća u tridesetim » 30 - 34 godina

 

Vaš fertilitet počinje opadati, ali ta se promjena događa postupno. Ako vam trebaju tretmani liječenja neplodnosti, vaše šanse za uspjeh su veće nego za starije žene.

Žene ispod 35 godina imaju u prosjeku uspješnost umjetne oplodnje 35 posto, one starije od 35, 25 do 28 posto, dok iznad četrdesete godine postotak pada na 6 do 8 posto.

Jedno istraživanje je pokazalo da je kod žena 30 do 34 godine postotak porođaja carskim rezom dva puta veći nego kod žena u dvadesetim iako još uvijek nije jasno zbog čega.

EMOTIVNO STANJE

Žene u ranim tridesetim obično se osjećaju emotivno potpuno spremnima za osnivanje obitelji. Također, još uvijek imaju dovoljno energije i resursa za to. No, budući da im je karijera u razvoju, često se brinu hoće li se uspjeti nositi sa svime, te hoće li se moći vratiti svome poslu nakon porodiljnog, ali i hoće li se željeti vratiti.

RIZICI ZA DIJETE

Postotak pobačaja je 11.7 posto. U tridesetim su rizici rađanja djeteta s Downovim sindromom 1 naprema 952, a s kromosomskom abnormalnosti  1 naprema 385.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE