Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

38. tjedan trudnoće

38. tjedan trudnoće

 

Beba:

 

Beba se već lagano udebljala, uskoro će joj obim struka postati veći od obima glave.

Od 38. do 42. tjedna trudnoće sve se smatra normalnim terminom porođaja, a izračunati datum u 40 tjednu je zapravo sredina ovih točaka.


Vaše tijelo:


Vi napokon dišete lakše, jer se pritisak na pluća smanjio.

Vjerojatno ćete osjetiti sve veće probleme s mjehurom jer beba zauzima sve više mjesta, a možda ćete patiti i od zatvora.

Puno toga nećete moći učiniti po pitanju čestog mokrenja, pa se držite u blizini toaleta.

Kako biste spriječili zatvor pomoći će unos dovoljnih količina tekućine, zatim voća i povrća. Brza pomoć može biti kompot od šljiva ili šetnje. Ako ništa ne pomogne obratite se apotekaru ili liječniku.

Zdravlje i stil:


Deset puta tijekom dana provjeravajte da li se beba miče. Ukoliko prestane da se mrda u hitno se obratite liječniku.


Što kupiti:


Skupite brojeve i menije restorana s brzom dostavom, kako biste imali što jesti,  a napravite i popis stvari koje trebate imati u kući nakon porođaja koje će muž kupiti kako biste imali čime ponuditi goste.

Odnos s partnerom:


Pronađite sve važnije telefonske brojeve kako biste ih imali u blizini kada nakon porođaja dođete kući. Dogovorite se s nekim da vam pomaže nakon porođaja. Iako moderne žene misle da mogu sve sama, ovo su trenuci u kojima se ipak trebate osloniti i na druge. Sam muž neće biti dovoljan za svu pomoć koju trebate.

Ostanite u fizičkom kontaktu s mužem. Iako ste seks vjerojatno skinuli s popisa opcija, zagrljaji, poljupci i masaže u dobrodošle.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE