Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

 

Beba:


Sada će se njen rast pomalo usporavati. Ako nosite dječaka on će vjerojatno rasti nešto brže od djevojčice i biti teži pri porođaju.

Beba je već naučila disati udišući i izdišući plodovu vodu, također odavno zna sisati palac, može gutati, treptati, ukratko rečeno potpuno je spremna za samostalni život.


Vaše tijelo:


Porođaj se vrlo rijetko dešava bez najave, ali bilo bi dobro da napravite plan reagiranja koji ćete primijeniti u takvoj situaciji.

Vi ste vjerojatno već umorni od nošenja bebe. San je postao ekskluziva, a imate osjećaj kao da će vam beba svakog časa ispasti.

Skeniranjem moždanih valova trudnica u trećem tromjesečju došlo se do dokaza kako radi drugačije nego uobičajeno, pa to objašnjava zbog čega ste zaboravljivi. Na sreću, sve se vraća u normalu nekoliko mjeseci nakon rođenja. Do tada ostavljajte pisane podsjetnike što trebate obaviti.

Zdravlje i stil:


Liječnik bi vas ovaj tjedan trebao pregledati kako bi utvrdio položaj bebe. Ukoliko još uvijek nije okrenuta prema dolje možda će je pokušati pritiskom rukama okrenuti prema dolje.

Razgovarajte s liječnikom kada ga nazvati u slučaju trudova, kako reagirati, a ako su vam ostale još neke nejasnoće sada je trenutak da ga pitate.


Što kupiti:


Kupite literaturu ili posudite u knjižnici kojom ćete se informirati o mogućim komplikacijama pri porođaju ili reagiranju u slučaju iznenadnog porođaja.

Kupite nosiljku za dijete i vježbajte s lutkom kako je staviti i izvaditi iz nje.

Odnos s partnerom


Iskoristite ovo vrijeme kako biste zajedno kreirali planove za nakon rođenja djeteta.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE