LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

34. tjedan trudnoće

 

 

 

34. tjedan trudnoće

34. tjedan trudnoće

Beba:

Beba nastavlja da se popunjava i raste. Ima sve manje prostora pa nemate priliku često osjetiti njene pokrete. Iako kada vas udari njeni pokreti sada mogu biti snažniji jer je beba ojačala.
Kako se koža na trbuhu rasteže i postaje tanja, a beba redovito otvara oči, ima mogućnost razlikovati dan od noći, te se privikava na cikluse odmora i aktivnosti.

Živčani sustav i pluća postaju sve zrelija.

Vaše tijelo:

Iako svaka žena na trudnoću reagira različito , 34. tjedan je više-manje svim ženama siti. U ovoj fazi trudnoće savjetuju se češći posjeti liječniku. Potrebno je napraviti još neke preglede kao i krvne testove.

Često se opuštajte i duboko dišite. Također razgovarajte s djetetom, ono vas već odavno čuje.

Ako ste imali probleme sa žgaravicom oni će se pojačati. To je rezultat pojačane kiselosti želudca.

Natjecanje zglobova, nogu pa čak i lica je još jedan od simptoma ove faze trudnoće. Važno je da pijete dovoljno vode kako biste potaknuli izmjenu tvari i smanjili otjecanje. Ali ako slučajno oticanje bude popraćeno glavoboljom, vrtoglavicom ili nekim drugim zdravstvenim problemom odmah se javite liječniku.

Zdravlje i stil:

Mislite da ste se i previše nagledali svoga liječnika u posljednje vrijeme? Sada će vas on upozoriti kako trebate dolaziti jedanput tjedno sve do porođaja, kako bi mjerio vaš krvni tlak i neke druge čimbenike.

Mnoge žene se boje prijevremenog porođaja, ali rođenje djeteta u ovom tjednu je sasvim normalno i beba neće imati probleme i razvit će se u zdravo dijete.

Nigdje nemojte žuriti. Usporite, dovoljno se odmarajte i opuštajte.

Nastavite sa zdravom prehranom. Jabuke, banane, brokoli, špinat, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, puretina, piletina i riba neka budu na vašem stolu.

Nemojte razmišljati o dijeti. Možda vas deprimira to što ste se udebljali, ali vaša beba treba sve važne nutrijente kako bi se zdravo razvijala. Čuvajte se nezdrave hrane.

Žgaravicu uzrokuje rijetki i obilni obroci, pa se savjetuje da ukupni unos hrane preraspodijelite na 3 do 4 obroka i 3 do 4 međuobroka.

Sada je najbolje prebaciti se na šlampavu i udobnu odjeću, jer će vas sve što stišće činiti još umornijima.

Nemojte se zaboraviti fotografirati.  Trebalo bi vam ostati nekoliko lijepih fotki iz razdoblja trudnoće.

Konkretizirajte plan poroda. Budući da nikad ne znate kada bi porođaj mogao krenuti i koliko ćete ostati u bolnici, razmislite kome ćete ostaviti ključeve, što još suprug ili osoba od povjerenja trebaju pripremiti kada vi odete u bolnicu. Ako imate stariju djecu napravite plan tko će ih voziti u  vrtić ili školu, tko će im kuhati, brinuti se oko cvijeća i svega drugog u domu.

Masaža međice najbolja je stvar koju možete za sebe raditi u ovim posljednjim tjednim trudnoće. Ta masaža pomaže da se smanje šanse epiziotomije.

Što kupiti:

Još jednom provjerite jeste li spakirali sve potrebno u torbu za rodilište.  Dodajte gumice za kosu kojima ćete skloniti kosu s lica za vrijeme porođaja, ekstra jastuke u slučaju da vam u bolnički budu neudobni, te razmislite o dugoj pamučnoj majici spavačici umjesto bolničke odjeća za sam porođaj.

Odnos s partnerom:

Umirite i partnera. Nisu svi porođaji dramatični. Često prođu lakše nego je itko mogao očekivati, ali važno je da se informirate o njemu i znate što vas očekuje.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća
 

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.