LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

27. tjedan trudnoće

 

 

 

27. tjedan trudnoće

27. tjedan trudnoće

Beba:

Ulaskom u treće tromjesečje beba sada ima dobre šanse da preživi i ako se prijevremeno rodi. Oči se otvaraju. Beba sada čuje mnogo bolje pa će vjerojatno već prepoznavati vaš glas i glas od vašeg muža. Razvijte naviku čitanja priči vašem djetetu. Ono vas može već čuti pa je čitanje priča odličan način povezivanja. Slušanje glazbe je također odlična ideja.

Beba učestalije siše prst, što u maternici nije tako loše jer time ojačava vilicu i obraze. Štucanje je također učestalo u ovoj dobi, ali budući da ne smeta bebi, ne bi trebalo ni vas opterećivati.

Vaše tijelo:

Vaše tijelo se intenzivnije širi, a vaša maternica je gotovo dosegla rebra. Trudnice koje imaju negativnu Rh grupu trebale bi razgovarati s liječnikom o potrebnoj injekciji.
 
Zbog težine vjerojatno vam je pomalo osjećaj ravnoteže poremećen. Zato je važno da se krećete pažljivo kako biste izbjegli padove. Pripremajući se za porođaj ligamenti se opuštaju pa ćete se osjećati pomalo nestabilno.

Možete u pojedinom trenutku osjetiti stezanje u predjelu trbuha koje traje minutu do dvije. Mnoge žene ove kontrakcije znaju zamijeniti s trudovima. Iako su dosta neugodne, gledajte to s vedrije strane. Bar ćete dobiti sliku o tome kako će trudovi izgledati.

Zdravlje i stil:

Ne bi bilo loše potražiti nekoga tko će vam pomoći. Obzirom da ste sve nestabilniji svi poslovi će vam predstavljati sve veći problem. Zamolite nekog člana obitelji da vam redovito pomaže ili platite pomoćnicu. Potrudite se biti što ljubazniji jer će vam i nakon rođenja djeteta pomoć biti potrebna.

Vodite dnevnik. Promjene raspoloženja mogu vas iscrpiti i dezorijentirati, a pisanje dnevnika vratit će vam osjećaj kontrole i osjećaja što se događa, ali i opustiti vas.

Pranje ruku je iznimno važno i dalje kao i na početku trudnoće. Nemojte se opustiti ni s prehranom. Meso koje jedete trebalo bi biti dobro termički obrađeno, jaja također. Bacite sva jaja koja dugo držite u frižideru ili ona koja su možda napukla.

Ako postoji u vašem kraju upišite se na tečaj dojenja. Na takvim tečajevima možete naučiti mnogo o dojenju i njezi novorodženčeta.

Što kupiti:

Ako i u što možete pametno uložiti novac to je u pomoćnicu u kući i asistenticu na poslu.

Odnos s partnerom:

Ako ste prvi put majka to će u vama potaknuti strahove, od onih najmanjih (hoću li znati mijenjati pelene) do onih velikih (hoću li roditi zdravo dijete). Kada vas god muče takva pitanja razgovarajte o njima s mužem. Netko kome je stalo jednako kao i vama može vas saslušati i razumjeti.

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.