LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

23. tjedan trudnoće

 

 

 

23. tjedan trudnoće

23. tjedan trudnoće

Beba

Koža bebe još uvijek nije dovoljno zadebljala pa zbog krvi koja cirkulira ima crvenkastu boju. Zbog povezivanja živčanih vlakana bebini pokreti postaju koordinirani, a počinje i reagirati na vanjske zvukove, pa će kod buke ili nepoznatih zvukova reagirati pokretanjem ruku ili nogu unutar maternice. Ali ako joj pustite glazbu ili joj lagano govorite beba će se umiriti i uživati.

I dok su neki uzorci razvoja bebe primjetni, svaka beba se razvija na svoj način različitom brzinom.  Numeričke vrijednosti u terminima težine i dužine bebe u člancima i liječničkim tablicama su temeljena na statistikama i prosjeku. Vjerujte u sebe i svoje tijelo, te kako se vaša beba razvija baš onako kako treba.

Vaše tijelo

23. tjedan donosi mnoge promjene u trudnoći.

Ako vam nos zakrvari nemojte paničariti, hormoni mogu biti uzrok ovakve pojave. Cirkulacija krvi je ubrzana, a sluznica u nosu osjetljivija nego ranije.

Oko ovog tjedna ili par tjedana kasnije potrebno je napraviti testove opterećenja glukozom, kako bi se eliminirala mogućnost trudničkog dijabetesa i još neke druge preglede, pa nemojte odgađati posjet liječniku.

Zdravlje i stil

Pazite koliko jedete, jer tijelu treba kvalitetnih nutrijenata pa ćete stalno osjećati potrebu za hranom, ali pazite da se radi o velikoj kvaliteti, a ne količini kako se ne biste pretjerano udebljali.

Ostanite veseli i dobro raspoloženi, jer stres utječe na vaše dijete. Ovo nije vrijeme za ulaske u prepirke s članovima obitelji. Primijetit ćete da vam snaga i kondicija variraju. U nekim danima ćete se osjećati odlično i biti puni energije, a u drugim danima sve će vam biti teško i trebat će vam nečija pomoć.

Nemojte se, ako ne morate mirovati zbog liječničke preporuke, zatvarati u kuću. Povećajte broj aktivnosti izvan doma, više se družite s prijateljima i ostanite fizički aktivni. U vožnji vežite pojas, bez obzira na trbuh. Gornji pojas preko grudi, iznad trbuha, a donji spustite skroz ispod trbuha.

Ako vas uhvate napadi panike vizualizacija vam može pomoći smanjiti stres i vratiti u tračnice.

Što kupiti

Kupite stvari za pospremanje kuće. Ali ne kemijske. Kasnije ćete biti sve teže pokretljivi, pa je bolje odraditi to čim prije.

Odnos s partnerom

Svaka žena ima različitu potrebu zakazivanja pregleda kod liječnika, ali pobrinite se da vaš muž ide bar na neke od njih. On će bolje razumjeti trudnoću ako bolje razumije kroz što vi prolazite.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.