LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

10. tjedan trudnoće

 

 

 

10. tjedan trudnoće

10. tjedan trudnoće

Beba

Beba je duga oko 30 mm i postaje fetus. Nožni prsti se dijele, a prsti na ruci postaju duži. Svi glavni dijelovi tijela su već nastali, sada im preostaje samo razvijanje.

Ovo je posljednji tjedan u kojem se beba naziva embrio. Od sljedećeg tjedna službeni naziv je fetus. 

Vaše tijelo

Emocije će vam fluktuirati od ushićenja do velike potištenosti. Možete se samo veseliti u očekivanju kako će sljedeće tromjesečje donijeti emotivno olakšanje. Informirajte se o testovima i pregledima koje je moguće napraviti u ranoj trudnoći i zakažite termine.

Zdravlje i stil

Ne zaboravite piti dovoljno vode jer je ona potrebna i vama i bebi za proizvodnju krvi i čišćenje od toksina.

Ne zaboravite da osim sebe hranite i bebu. Dodajte 300 kalorija dnevno u svoju prehranu. Možda ne zvuči mnogo, ali toliko je bebi dodatno potrebno. To mogu biti dvije dodatne čaše mlijeka ili neke zdrave grickalice, par voćki više ili sl.

Iako ćete pročitati mnogo savjeta iz stručne literature, nemojte se ustručavati razgovarati s mamama, ženama koje su to prošle. Ne trebate slušati sve savjete, ali neki vam sigurno mogu pomoći. Ipak, sve što vam se učini sumnjivim, bilo u nekim člancima ili usmenim savjetima nemojte isprobavati bez konzultacije s liječnikom.

Što kupiti

Kupovinom trudničke odjeće nećete potrošiti bogatstvo, ali budući da se ona još uvijek na vašem tijelu ni ne nazire, radije novac sačuvajte za nešto drugo. Još uvijek možete odlično izgledati u svojoj staroj odjeći, samo birajte onu koja vas ne steže.

Odnos s partnerom

Kada kupujete opremu za dijete ili sebe, uključite partnera u te aktivnosti, jer će ga to priviknuti na kasnije roditeljske odgovornosti. Neka vas on odveze do dućana i bar nosi vrećice.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.