LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

8. tjedan trudnoće

 

 

 

8. tjedan trudnoće

8. tjedan trudnoće

Beba

Embrio svakodnevno počinje sve više poprimati ljudski oblik. Lagano se razvijaju uši i ostali dijelovi tijela. Prsti na rukama već su vidljivi. Formiraju se i lakti, a vidljiva je i leđna moždina. Počinju se formirati tjelesni mišići, te pojedini slojevi kože.  Srce bebe sada kuca dvostruko brže od vašeg, oko 150 puta u minuti.

Vaše tijelo

Vaša maternica je otprilike veličine limuna. Kako se maternica povećava, normalno je da osjećate grčeve i bolove u tom dijelu trbuha, pa se ne trebate zabrinjavati sve dok nisu povezani s jačom boli ili krvarenjem. U slučaju jake boli u predjelu stomaka ili krvarenja hitno se javite liječniku.

Zdravlje i stil

Prebacite dio kućanskih poslova na partnera, posebno one koji se obavljaju uz pomoć kemijskih sredstava. Nemojte jesti sirovu hranu. Meso kuhajte ili pecite na najmanje 160 stupnjeva prije konzumacije.

Pazite na higijenu i češće perite ruke.

Kod nekih trudnica mučnine prestaju, a kod nekih se zadrže do drugog tromjesečja. Iako ih zovu jutarnje mučnine mogu se pojaviti u bilo koje doba dana, pa neka vas to ne zabrinjava.

Ako ste do sada redovito vježbali, malo usporite. Otkucaji srca su vam ubrzani i lakše se umarate, pa smanjite intenzitet ili prestanite prije točke plitkog disanja.

Što kupiti

Iako ne trebate brzati s kupovinom proizvoda za djecu, pogledajte mogu li se pronaći kvalitetna dječja kolica na sniženju. Svake godine proizvođači izlaze s novim modelima, pa ćete ih možda moći kupiti i  s popustom od 50 posto.

Odnos s partnerom

Opustite se zajedno. Priredite zajedničku kupku  ili večer provedite gledajući romantične komedije ili neke druge lagane filmove.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća 

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.