Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

7. tjedan trudnoće

7. tjedan trudnoće

 

Beba

Bebu ćete već moći vidjeti preko ultrazvučnog aparata.  Srce bebe se počinje razvijati. Glava će i dalje biti uočljivija od ostalog dijela tijela, a oči izraženije. Srce dobiva komore, ruke su već uočljive, noge su samo zameci, ali krajem tjedna već dobivaju i stopala.

 

Vaše tijelo

Sada su popratni simptomi trudnoće već izraženi. Mučnina, povraćanje, često mokrenje, promjene raspoloženja i razdražljivost su normalna pojava, jer kao što smo naveli tijelo se zaista nalazi u drugom stanju, ali već krajem tjedna simptomi počinju opadati, a vi biste se trebali ponovno osjećati svoji.

 

Zdravlje i stil

Sada je krajnji trenutak da posjetite liječnika ukoliko to već niste napravili, a dobar je trenutak i da kažete svojoj okolini da ste trudni kako bi imali veću uviđavnost prema vama.

Neka voće i povrće postanu dominantne namirnice vaših obroka kako biste dobili potrebne vitamine i minerale.

Kod vježbanja se usredotočite na ruke. Ne možete ni zamisliti koliko ćete biti sebi zahvalni zbog toga jednom kada nakon porođaja započnete dijete nositi u naručju.

 

Što kupiti

Još nije vrijeme za trudnički shopping.

Ako niste do sad provjerite svoje zdravstveno osiguranje, informirajte se o porodiljnim naknadama i uvjetima.

 

Odnos s partnerom

Zamolite partnera da i on pravi popis pitanja koja biste trebali postaviti liječniku prilikom sljedećeg posjeta, jer vi ste sigurno preopterećeni pa bi se mogli desiti da dosta toga zaboravite. 

 

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE