Najbolji prijatelji

 

 

 

 

Najbolji prijatelji

Kada uđemo u srednje godine, većina nas ima najmanje jednog pravog prijatelja, a ako smo srdačni ili smo često mijenjali životne putove, dovoljno smo sretni da ih imamo nekoliko.

Prijateljstvo je često najranije uspostavljeni intimni odnos i od djetinjstva je izvor topline i važnosti pa do kraja života.

Naravno detalji odnosa s prijateljima se mijenjaju kako rastemo i odrastamo, ali srčanost bi trebala ostati ista. Naši najbolji prijatelji uvijek su tu uz nas, a osjećamo se kako im nesputano možemo reći sve, potpuno otkriti sebe i podijeliti naše najdublje tajne, odmoriti se kada smo umorni, zajedno proslaviti uspjehe…

Većina intimnih veza s vremena na vrijeme prolazi kroz krize, ali upravo je sposobnost prolaska kroz turbulencije osobina pravog prijateljstva.

Naši pravi prijatelji su osobe koje nas uspijevaju voljeti i ostati uz nas i kroz najteže trenutke i kroz očite promjene osobnosti, sve dok smo mi spremni isto napraviti za njih.

Uvijek bismo trebali pronaći način za prihvatiti i prigrliti razlike između naših osobnosti te ponuditi svoju potporu bez obzira na okolnosti.

Naravno prijateljstvo nikad nije jednostrano. Prijateljstvo bi trebalo dopustiti i jednoj i drugoj osobi da bude točno ono što žele u danom trenutku i dopustit promjenu kakvu druga osoba želi.

U većini slučajeva najbolji prijatelji su poput obitelji, ali često su i članovi obitelji najbolji prijatelji u kojima možemo potražiti najveću potporu. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš osobni put.

Možda se s našim najboljim prijateljem čujemo svaki dan, a možda nismo razgovarali i godinama, ali i dalje znamo da su veze između nas toliko jake i da će u slučaju potrebe on biti tu za nas.

Pravo prijateljstvo je teško izgraditi, a još teže ga očuvati. Ono se temelji na bezuvjetnoj iskrenosti i ne može se razviti ukoliko postoji i najmanje pretvaranje ili želja za osobnim probitkom.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.