Sami ste za Božić?!

 

 

 

 

Sami ste za Božić?!

U vrijeme kad se sve vrti oko ljubavi, druženja, obitelji i poklanjanja, nikako nije idealno biti sam. Kao da je postao imperativ dobro se zabavljati i imati partnera punog ljubavi i razumijevanja u to vrijeme. Sve drugo djeluje neprilagođeno i tužno. Nismo sigurni što je teže, imati partnera koji vam ne priprema iznenađenje i ne kupi poklon, te morate svima objašnjavati kako i zašto niste dobili poklon, ili uopće ne imati partnera…

Da li je uopće moguće proći kroz ovo razdoblje bez partnera i biti sretan i zadovoljan?!

Televizija, radio, časopisi, kino, izlozi i reklame, sve se vrti oko ljubavi i oko toga kako je tužno za Božić biti sam. Imate osjećaj da vam preostaje samo zavući se u kuću, ne izlaziti, posebno ne ići na večere kod prijatelja, obiteljska druženja, nego jednostavno se povući iz društvenog života dok praznici ne prođu.

Međutim, biti sam uopće ne mora biti teško ili tužno. Zapravo možete još bolje iskoristiti sve mogućnosti koje vam se pružaju.  Evo nekih prijedloga i savjeta: 

- Flertujte – u ovo se vrijeme većina samaca (a njih sigurno ima jako puno) osjeća isto, te je pravo vrijeme da flertujete, uživate u tome, ali i pustite druge da flertuju s vama… Na sve strane su organizirane zabave, druženja, te ćete sigurno upoznati puno više ljudi nego inače. Opustite se i uživajte u tome. Možda već iduće godine nećete moći, te ćete još biti zavidni samcima koji to mogu. A i pogledajte oko sebe, većina onih u parovima radi to isto samo se trudi sakriti i ima osjećaj krivnje.  

- Ne morate ići na zabave na koje ne želite, niti se družiti s ljudima koje ne volite! Kad ste u paru, morate prihvatiti prijatelje i rodbinu druge strane, bez obzira koliko vama odgovarali ili ne. Uživajte u slobodnom izboru prijatelja! 

- Poklone kupujete samo ljudima kojima želite, a to znači da imate i veći budžet na raspolaganju za njih. 

- Posvetite se samo sebi, priuštite si nešto skupo, nagradite se dobrim poklonom, zabavljajte se, izlazite… Uživajte u svim blagodatima ovog razdoblja. 

- Radite samo stvari koje želite. Ako vam nije do zabave, ostanite doma i pogledajte neki film. Zato što ste sami ne znači da morate neprestano izlaziti.

- Izbjegavajte one koji vas opterećuju suvišnim pitanjima i koji vam stvaraju dodatnu nervozu.

O tome koliko negativnih iskustava tijekom blagdana dožive i oni u parovima nećemo govoriti. Ali imajte na umu da se ne morate opterećivati kako ugoditi partneru, ne morate razmišljati gdje je on na tulumu i s kim, kao ni zašto vaš partner nije dobar kao ostali i zašto baš vaš zaboravi kupiti ili kupi jako loš poklon.

 

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.