COVERmagazin.com

3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti

 

 

3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti

 

 

 U danima kada se osjećate sumorno i tmurno vjerojatno učinite nešto kako biste izašli iz takvog raspoloženja. Međutim, problem je što neke stvari nas neće razvedriti, nego nasuprot, imat će negativan učinak na naše zdravlje, novčanik ili oboje.

-1- Hrana

Ako vam je dosadno ili ste pod stresom, lako ćete se okrenuti hrani. Mnogi ljudi ne jedu kada su gladni nego iz emotivnih razloga. Možda je to nešto što smo naučili u djetinjstvu kada su nam roditelji davali slatkiš kako bi nas utješili.

Problem je u tome što vas ni najveći slatkiš neće riješiti mizerije, a vjerojatno ćete se nakon njega osjećati još lošije. Ako ste na dijeti, vjerojatno ćete  koristiti emocije kako biste pronašli izliku za komad omiljene hrane, a time ih potencirati.

-2- Alkohol i cigarete

Ako vino ne pijete iz užitka nego ponekad osjećate kako vam treba čaša vina (ili bilo kojeg drugog pića) vrijeme je da preispitate svoje navike. Možda se već radi o alkoholizmu. Možete biti vrlo daleko od opijanja, ali to ne znači da nemate problem s alkoholom.

Otvaranje boce kada ste u depresiji ne pomaže. U najboljem slučaju možete zaboraviti što vas muči, ali ujutro će problemi opet biti tu, plus mamurluk.

Što se tiče cigareta mnogi kažu kako na neki način otklanjaju stres, ali ako se uvučete u ovisnost kreirat ćete još veće probleme. Radije istražite neke bolje tehnike opuštanja od cigareta.

-3- Šoping

Nema ništa loše u tome da koristite svoj novac kako biste više uživali u životu, ali ako pretjerujete znak je za uzbunu. Ako sebi kupite stvari koje si ne možete priuštiti samo ćete kasnije osjećati još veći stres.

Čak ako i imate novaca dovoljno kupovanje gomile nepotrebnih stvari koje zapravo ni ne želite ima negativan učinak.

Što onda funkcionira?

1- Tjelovježba –

Tjelovježba je 100 posto prirodni način da trenutno popravite raspoloženje bez ikakvih negativnih posljedica.

2- Učinite nešto za druge –

Ne trebate se nužno učlaniti u volontersku organizaciju, ali učinite li nešto lijepo za svoje najbliže, obitelj, susjede ili prijatelje i vi ćete se osjećati bolje.

3- Usavršavajte se –

Kada ste potišteni stvaranje je najbolji lijek. Učinite nešto, učite, radite bilo što na sebi, svome domu, vrtu, zajednici… Osjećaj korisnosti i postignuća tjera sve negativne emocije.

Motivacija – Kako ostati motiviran?! Najbolji prijatelji Naučite se smiriti
7 pozitivnih životnih mudrosti Postati bolja osoba Apatija – kako je nadići
Tajna pozitivnog stava prema životu Povući se ili razgovarati? Izgradite novi život – 5 početnih koraka
Kako smanjiti stres?! 7 stvari koje će vas usrećiti 15 savjeta koji vam mogu spasiti život
Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min Tehnike za povećanje snage volje 7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima
Kako da budete zadovoljni vlastitim životom 7 pogreški kod nošenja s depresijom Ljepši život – izaberite sreću
Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka Osjećajte se bolje Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život
Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti 3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti Kako da smirite bilo kakvu svađu
5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite 10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja  
» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE
» IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA
» CRTE LICA » MENTALNE MAPE  
     
     
     

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.