Kratak vodič za opušteni odmor

 

 

 

 

Kratak vodič za opušteni odmorGodišnji odmor može biti odličan. Provest ćete mnogo vremena s najbližim ljudima, putovati i raditi sve one stvari za koje nemate vremena tijekom godine.

Ali godišnji odmor može biti i naporan s puno onih „moraš“ i „trebaš“, koji mogu ispuniti vaše vrijeme toliko da ćete se osjećati kao da ste se vratili natrag u školu, a nakon njega se nećete osjećati nimalo odmorno.

Možda i vas uskoro očekuje ljetni odmor, a možda je već i počeo, pa ćete ispod naći savjete koji će učiniti ovaj odmor osvježavajućim i revitalizirajućim.

-1- Dišite –

Jednostavno usporite. Usredotočite se na disanje i stvari oko sebe umjesto da u glavi pravite popis što sve morate napraviti. Promatrajte krajolik oko sebe, ljude, upijajte mirise  i slušajte zvukove.

Svaki put kada pođete osjećati i mrvicu stresa vratite se u opušteno stanje dišući i promatrajući.

-2-  Prihvatite osjećaje umjesto da im se opirete

Je li vam teško nositi se sa svim što se događa oko vas?!  Predlažemo da prihvatite stvari onakve kave jesu umjesto da gunđate. Ovo može zvučati kao da se prepuštate, ali prihvaćajući stvari koje ne možete promijeniti smanjit ćete potrošnju energije i živciranje. Auto vam je ostao bez benzina, hotel lošiji nego što ste mislili, kave skuplje nego ste pripremili novaca… Pokušajte prihvatiti situaciju kakva jest i tražiti način da riješite problem, a ne prigovarati i ne činiti ništa.

-3- Planirajte ne raditi ništa

Planirajte kako na odmoru nećete raditi ništa. Samo ćete opuštati se i jednostavno biti. Ako sami sebi radite stres stvarima koje kao morate nećete imati odmor, nego umor.

-4-Radite ono što u pojedinom trenutku želite

Možda ćete poželjeti raditi na knjizi, igrati se s djecom, svirati gitaru, popravljati automobil…

Ali, dopustite da drugi rade ono što žele. Malo popustite djeci i partneru, dajte im više slobode i ono što inače ne bi tolerirali. Nemojte prigovarati ako partner popije pivo previše ili djeca ostanu vani koji sat duže.

 

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.